Folkija uppus Paala järve

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paari minutiga õnnetuskohta jõudnud päästjatel ei õnnestunud ligi kolmveerandtunnise otsimise käigus vee alla kadunud noormeest leida.
Paari minutiga õnnetuskohta jõudnud päästjatel ei õnnestunud ligi kolmveerandtunnise otsimise käigus vee alla kadunud noormeest leida. Foto: Elmo Riig

Täiendatud eelviimast lõiku kell 12.23

Täna hommikul kella 9 paiku uppus Paala järve umbes 20-aastane mees, kes oli tulnud Viljandisse pärimusmuusika festivalile.

Hukkunuga koos olnud Guido rääkis, et nad olid teel Endla tänava Statoilist teisele poole Paala järve. Heina tänava ujumiskohani jõudes otsustas kaaslane, et maad mööda ringi minemise asemel ujub üle järve.

Guido kinnitas, et üldjuhul tema seltskonnas pärast alkoholi joomist riskantsete ettevõtmistega ei tegelda, kuid kuna sõber tundus olevat hea ujuja, ei hakanud ta teda pikalt ümber veenma.

«Nüüd muidugi mõtlen, et oleksin pidanud järjekindlam olema,» tunnistas ta.

Guido oli jõudnud juba peaaegu teisele poole järve ja ujuja selle keskele, kui viimati nimetatu järsku appi hüüdma hakkas. Et Guido ise on halb ujuja, ei riskinud ta kaaslast päästma minna. Koos kaldal jalutanud naisega, kes kohe häirekeskusesse helistas, hüüdsid nad korduvalt vee alla vajunud hädasolijale, et too end selili keeraks.

«Kui ta seda teinud oleks, oleks ta siia kaldale jõudnud,» arvas Guido.

Kaks läheduses olnud noormeest üritasid uppujale appi minna, kuid enne kui nad kohale jõudsid ujuda, kadus too lõplikult järvepinna alla. Meest ei õnnestunud leida ka päästjatel, kes saabusid kohale paari minutiga. Kella kümne paiku jätkasid otsinguid tuukrid, kes mõne aja pärast noormehe surnukeha üles leidsid.

Guido sõnul oli ta koos hukkunuga öö läbi üleval olnud ning too oli joodud vahuveinist tõenäoliselt purjus.

Copy
Tagasi üles