Aastapäevakontserti saadab rahulik ilm võimaliku vihma­sapsakaga

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna õhtul Viljandis peetava Balti keti aastapäeva kontserdi ajal on oodata rahulikku augustilõpu ilma, kuid arvestama peab hoovihmaga.

Keskkonnaagentuuri ilmateenistuse ilmaprognooside osakonna sünoptik Helve Meitern uuris eile ilmakaarte ja hindas laupäeva õhtuks Viljandisse kavandatud kontserdi aja hästi valituks.

Kui tänase päeva jooksul võib õhutemperatuur tema andmeil tõusta paremal juhul 20 kraadini, siis kella seitsmeks õhtul on see näit alanenud mõne pügala võrra. Edasi läheb ootuspäraselt jahedamaks, kuid minimaalne õhutemperatuur ei tohiks täna hilisõhtul langeda alla 14-15 kraadi.

Täna on Meiterni sõnul Eesti kohal kõrgrõhuhari, mis õhtuks taandub läänest saabuva madalrõhulohu ees.

«Suure tõenäosusega suudab see siiski uued vihmapilved peaaegu keskööni meist eemal hoida,» lausus ta. «Väikese hoovihma võimalus samas on – mine neid pilvekesi tea –, aga mingit laussadu või tugevat vihma praegu küll näha pole.»

Sünoptik märkis, et kindlasti tuleb end ilmale vastavalt riidesse panna, sest õhk on niiske ja õhtupoole ka jahedavõitu. Viimastel päevadel külmatunnet lisanud tugev tuul annab tänaseks järele ja puhub õhtul Viljandis lõunast ja edelast mõõduka kiirusega 2–7 meetrit sekundis.

Ameerika ilmaprognoosi mudelil põhinev portaal Weatheronline vahendas eile pärastlõunal, et täna kella 12 ja 18 vahel on Viljandi kandis pilvine ja 55-protsendilise tõenäosusega sajab hoovihma. Edasi möödub õhtu vahelduva pilvisuse saatel sajuta. Sooja lubati päevaks kuni 20 kraadi ja hilisõhtul või ööl kuni 11.

Venelaste portaal Gismeteo teatas, et täna päeval on Viljandis pilves ilm, sajab vihma ja sooja on kuni 17 kraadi. Õhtul pilvisus väheneb, vihm jääb vähemaks ja õhk jaheneb 14 kraadini.

Norrakate portaal Yr nägi ette, et täna päeval on Viljandi piirkonnas vahelduva pilvisusega ilm ja sooja kuni 19 kraadi. Mõningast vihma pakuvad norrakad keskpäevast kella viieni päeval. Edasi on pilvi vähem ja hilisõhtuks kaovad need sootuks, temperatuur alaneb 13 kraadini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles