Viljandi saab lossipargi kordategemiseks ligi 4 miljonit krooni

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade lossimägedele.
Vaade lossimägedele. Foto: Elmo Riig / Sakala

Keskkonnainvesteeringute keskus andis Euroopa regionaalarengu fondist rannaniitude ja mõisaparkide taastamiseks 49 miljonit krooni toetust, millest Viljandi linnavalitsus saab 3 952 315 krooni lossipargi rekonstrueerimise projekteerimiseks ja ehitustöödeks.

Projekti kogumaksumus on 4 649 782 krooni, millest Viljandi linna osalus on 697 467 krooni.

Viljandi linnapea Kalle Jentsi sõnul alustatakse projekteerimist juba lähiajal. Ehitustöödega on kavas algust teha 2011. aasta kevadel.

Viljandi linnavalitsuse keskkonna ja haljastuse peaspetsialist Inga Nõmmik ütles, et esmalt koostatakse keskkonnaameti ja muinsuskaitseametiga Viljandi lossipargile rekonstrueerimisprojekt, mille käigus tehakse pargi puistu dendroloogiline inventuur, projekteeritakse võsaraied ja uus istutus.

Projektiga määratletakse, kus tuleb rekonstrueerida pargi valgustus ja kõnniteed ning kus asuvad kommunikatsioonid, elektrikaablid ja -kilbid, trepid, suunaviidad, turvapiirded ja istepingid.

Rekonstrueerimine peab ette nägema ka lossipargi hooldamist järgmise kümne aasta jooksul.

Suurimad esimese taotlusvooru toetused lähevad Kadrioru pargi kirdetiigi korrastamiseks ning väikese väina hoiuala looduse mitmekesisuse taastamiseks ja säilitamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles