Viljandlased otsivad teed kõrgemale tasemele

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu Prantsusmaal pedaalivad Viljandi noored ratturid tegid kodumaal seni viimase sõidu pärast jaanipäeva, kui Karksi-Nuias peeti Eesti meistrivõistlusi. Pildil on Mikk Vaaks (kollases särgis vasakul) ja Markus Paas (paremal).
Praegu Prantsusmaal pedaalivad Viljandi noored ratturid tegid kodumaal seni viimase sõidu pärast jaanipäeva, kui Karksi-Nuias peeti Eesti meistrivõistlusi. Pildil on Mikk Vaaks (kollases särgis vasakul) ja Markus Paas (paremal). Foto: Elmo Riig

Kuus aastat tagasi tegevust alustanud Viljandi rattaklubist on kolm noormeest amatöör­sportlasena välisklubisse jõudnud ja sel nädalal liitub nendega neljaski.

Esimesena suundus neli aastat tagasi Prantsusmaale Mikk Vaaks. Läbimurret kõrgemasse seltskonda pole tal veel küll teha õnnestunud, kuid sobiva klubi on ta endale igal aastal leidnud.

Tänavu juuli algul sõitis 22-aastane mees taas Prantsusmaale ja asus võistlema Troyes’s tegutseva amatöörklubi DS eest. Esimene sõit 4. juulil lõppes talle 27. kohaga. Oma blogis kirjutas Vaaks, et nii meeskonna boss kui treener jäid temaga rahule.

Mõni päev hiljem võttis Prantsusmaa reisi ette tänavu gümnaasiumi lõpetanud Markus Paas, kes liitus EC Mayenne’i klubiga. Esimese võistluse tegi ta selle eest läinud pühapäeval.

Kolmanda kategooria ühepäevasõit lõppes Paasile kokkuvõttes seitsmenda ja 23-aastaste ratturite arvestuses teise kohaga. Selle tulemusega jäi ta ise rahule.

Sama klubiga on sel nädalal liitumas teinegi Viljandi rattaklubi 19-aastane kasvandik Martti Välk.

Kui Mikk Vaaks on oma tegemisi Prantsusmaal nimetanud lapsepõlve pikendamiseks ja profileeri jõudmist tõenäoliseks ei pea, siis tänavu esimest korda Prantsusmaal pedaalima hakkavad Markus Paas ja Martti Välk asuvad tööle selle nimel, et tugevamate hulka jõuda.

Viljandi rattaklubi treeneri Marek Johansoni sõnul on noormeeste esimene eesmärk jõuda nii-öelda mudaliigast kõrgemale.

Johanson avaldas lootust, et kuna nii Paas kui Välk on alles 19-aastased, antakse neile enda tõestamiseks paar aastat aega.

Kolm Prantsusmaal harjutavat noormeest pole ainsad, kes Viljandi rattaklubi treeningrühmast kõrgemale tasemele on jõudnud. Paar suve end Prantsusmaal proovile pannud 21-aastane Mihkel Ronimois on küll otsustanud ülikoolis haridusteed jätkata, ent pole ka rattaspordist loobunud. Tema on liitunud Läti amatöörklubiga Alpha Baltic.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles