Rahvas ei mahu pisibussidesse

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandis Mõisakülla sõitjad pidid end pisikesse palavasse bussi mahutama tunniks ja 20 minutiks, sest just nii kaua kestab nende sõit.
Viljandis Mõisakülla sõitjad pidid end pisikesse palavasse bussi mahutama tunniks ja 20 minutiks, sest just nii kaua kestab nende sõit. Foto: Mikk Mihkel Vaabel

Lõuna-Viljandimaa liinidel sõitjaid vedav osaühing Automen pole veel suuri busse tehasest kätte saanud ning seetõttu peavad inimesed pressima ennast tillukestesse mikrobussidesse.

Reedel kell 9 Suislepa—Viljandi liini teenindanud sõidukis oli lausa nii palju rahvast, et Viisuküla peatuses oodanud inimesed loobusid sisse trügimast.

Nendel inimestel, kes peale mahuvad, pole just mugav sõita. Tuubil täis bussides saavad istuda vähesed, samas pole seda sorti väikesed sõidukid seismiseks mõeldud. Pikemad inimesed seal sirge seljaga püsti olla ei saagi ja suuremaid pakke või näiteks lapsevankrit ei ole kuhugi panna.

Ühistransporti korraldava Viljandi maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Tõnis Korts tõdes, et kaebusi Automeni alamõõduliste busside kohta laekub maavalitsusse palju ja eriti hulluks teeb olukorra südasuvine kuumus. Seda, et keegi ühissõidukist maha oleks jäänud, pole maavalitsusele siiski kurdetud.

Automeni juhatuse liige Valter Keis ütles, et neli uut suurt bussi alustasid kolmapäeval Tšehhist SOR-i tehasest teed Eesti poole ja sel nädalal peaksid need siinsetel liinidel sõitma hakkama. Praegu on Automenil Viljandimaal ainult üks suur buss, kuid kooli alguseks kavatseb firma neid veel juurde muretseda.

Automeni juhi sõnul ei olnud sobivaid busse võimalik õigeks ajaks muretseda seetõttu, et Mulgi Reisid vaidlustas riigihanke ja lepingu sõlmimine lükkus juuni algusesse. Samas kinnitasid mõlemad uued vedajad enne seda, kui maavanemaga lepingule alla kirjutasid, et tulevad lühikesest ajast hoolimata ettevalmistustega toime.

«Me ei tahtnud kellelegi halba,» kinnitas Valter Keis. «Palun sõitjatelt vabandust, kuid ega mul muud soovitust pole, kui tuleb kannatust varuda.»

Keisi ütlemist mööda pidas Automen varem Viljandi maakonnaliinidel sõitnud bussifirmadega läbirääkimisi, et ajutiselt nende busse kasutada, kuid vanad vedajad polnud sellest huvitatud. Kaugemalt ei näinud Keis mõtet kolmeks päevaks busse laenama hakata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles