Jõesuu sillal läheb madinaks

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2.—4. juulini korraldatakse Viljandi ja Tartumaa piiril kompleksõppus «Jõesuu 2010».
2.—4. juulini korraldatakse Viljandi ja Tartumaa piiril kompleksõppus «Jõesuu 2010». Foto: Elmo Riig / Sakala

Kaitseliidu Sakala maleva eestvõttel korraldatakse 2.—4. juulini kompleksõppus «Jõesuu 2010». Õppuse eesmärk on harjutada eri operatiivteenistuste ja Kaitseliidu koostööd. Õppus viiakse läbi koostöös Lõuna-Eesti päästekeskuse Viljandi korrapidamisgrupi, Lõuna prefektuuri Viljandi politseijaoskonna, Kaitseliidu Tartu maleva, Punase Risti ja Viljandi haiglaga.


Kaitseliidu Sakala maleva esimene ülesanne on harjutada objektikaitset: reedel mängitakse läbi Tartu—Viljandi maanteel Emajõge ületava Jõesuu silla julgestuse tagamine ning hoitakse ära kaitseväe relvastuse ja varustuse langemine vastase jõudude kätte või selle hävitamine. Õppus kulmineerub laupäeval Kaitseliidu Tartu maleva rünnakuga Jõesuu sillale ja lõpeb pühapäeval lahinglaskmisega Välustes.

Lõuna-Eesti päästekeskus korraldab laupäeval Jõesuu sillal suurõnnetuse likvideerimise simulatsiooni. Õppuse käigus harjutavad päästjad liiklusavarii tagajärgede kõrvaldamise, kõrgustest nööripäästega ja veepäästega seotud ülesannete täitmist. Välja sõidetakse Viljandi- ja Tartumaa komandodest. Vastava väljaõppe saanud kaitseliitlased abistavad päästjaid ja kiirabi ning osalevad kadunud inimese otsimises. Kiirabi ülesandeks on suure hulga vigastatute elu ja tervise tagamisega seotud tegevused.

Politsei osaleb koostöös teiste osalistega suurõnnetuse tagajärgede likvideerimises, selgitab õnnetusjuhtumi asjaolusid ning juhib kadunud inimese otsinguid. Samuti kontrollitakse kõigi möödasõitvate juhtide joovet ja juhtimisõiguse olemasolu.

Õppusel osaleb 250 inimest.

Uudistajatel on võimalik toimuvat jälgida pealtvaatajate alal. «Jõesuu 2010» leiab aset Tartu—Viljandi maanteel Emajõge ületaval Jõesuu uuel sillal.

Õppuse tõttu on Jõesuu sild täiesti suletud 3. juulil kella 8—13. Ümbersõit korraldatakse üle Jõesuu vana silla. Seal kandis liiklejad peaksid arvestama suurema ajakuluga.
Korraldajad paluvad võimalike ebameeldivuste pärast vabandust.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles