Suure-Jaani vald sai kolmanda aukodaniku

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Uibo (paremal) on Suure-Jaani valla kolmas aukodanik.
Andres Uibo (paremal) on Suure-Jaani valla kolmas aukodanik. Foto: Leili Kuusk

Neljapäeval anti Suure-Jaani muusikafestivali kunstilisele juhile Andres Uibole  Suure-Jaani valla aukodaniku tunnistus. Vallavolikogu tegi uue aukodaniku valimise otsuse päev varem.


Andres Uibo on 13 aastat olnud Suure-Jaani muusikafestivali kunstilise juht ja vedaja.

Kui suurejaanilased rohkem kui kolmteist aastat tagasi Eesti Kontserti läksid ja koos festivali tegema soovisid hakata, jätkus Andres Uibol julgust alustada üht omanäolist muusikapidu, mis pole oma eriilmelisust kaotanud tänaseni. Festival on erakordne selle poolest, et nii väikeses paigas, eemal pealinnast, saab rohkem kui nädala jooksul kuulata palju eriilmelist head muusikat. Maailmamuusika kõrval jõuab kuulajateni ka palju Eesti autorite loomingut.

Festivaliaastad on kasvatanud Suure-Jaani kandi publikut ja loonud vaimse atmosfääri, mis stimuleerib inimesi oma igapäevatöö kõrvalt sisukalt aega veetma. Aaste jooksul on festival tublisti kasvanud ning enesega kaasanud nii fotonäitusi ning lauljate ja instrumentalistide võistlusi ning palju teisi põnevaid tegemis, mis on publikule uusi teadmisi andnud.

Festival on aastatega saanud Suure-Jaani kandi inimestele iseenesestmõistetavaks. See on suve tähtsaim üritus, mis on tõstnud inimeste eneseteadvust ja teinud Suure-Jaani tuntuks nii Eestis kui kaugemalgi. Ja kõige selle käivitaja ning kvaliteedi tagaja on olnud festivali kunstiline juht Andres Uibo.

Andres Uibo on Suure-Jaani valla kolmas aukodanik. Varem on selle tunnustuse pälvinud Rein Valdmaa ja Peedu Voormansik — mõlemad postuumselt.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles