Tipu looduskool alustas esimest hooaega

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastaid Tipu vana koolimaja eest hoolitsenud Dagmar Hoderi vedamisel jõudis looduskool tänavu esimese hooajani.
Aastaid Tipu vana koolimaja eest hoolitsenud Dagmar Hoderi vedamisel jõudis looduskool tänavu esimese hooajani. Foto: Elmo Riig / Sakala

Soomaal vanas Tipu koolimajas ja selle kõrvale ehitatud külamajas tegutsev looduskool alustas tänavu kevadel esimest hooaega, mil pööratakse tähelepanu säästvale ehitamisele.


Mittetulundusühingu Tipu Looduskool juhatuse liige Dagmar Hoder rääkis, et hooaja esimene ettevõtmine leidis aset mai lõpul ja juuni algul, kui Tipus peeti Eesti-Saksa keskkonnaharidusseminari.

«11 osalejast suurem osa oli Saksamaalt,» ütles Hoder, kes ka ise mõne aasta eest Saksamaalt Eestisse elama asus. «Tundub, et seal pakub teema rohkem huvi.»

Juulis algab Tipus koolituste sari, mis on pühendatud Soomaa taluarhitektuuri säästvale renoveerimisele. Kuu igal nädalavahetusel jagavad spetsialistid töötubades teadmisi puitmajade, -katuste ja -esemete renoveerimiseks ning keskkonnasõbralike värvide ja krohvidega ümberkäimiseks ning kõnelevad traditsioonilisest arhitektuurist.

Koolituse korraldaja Madis Orase sõnul proovitakse mõned omandatavad oskused kohe vana koolimaja peal järele.

Hooaja lõpetavad augustis peetav Tipu küla kokkutulek ja Tipu looduskooli ehituse nädal.

Nädalavahetustel on looduskool kõigile avatud ning pakub muu hulgas võimalust tutvuda koolimajja ülesseatud hundinäitusega. Tööpäevadel tuleks külastamises varem kokku leppida. Täpsem info lahtiolekuaegade kohta on kirjas kodulehel www.tipulooduskool.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles