Selgusid parimad orelimängijad

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
16. juunil toimus XIII Suure-Jaani muusikafestivali raames esimene rahvusvaheline Artur Kapi nimeline organistide konkurss, kus Suure-Jaani valla eripreemia sai Lea Valiulina Narvast, kes võistles kuni 18-aastaste vanuseastmes.
16. juunil toimus XIII Suure-Jaani muusikafestivali raames esimene rahvusvaheline Artur Kapi nimeline organistide konkurss, kus Suure-Jaani valla eripreemia sai Lea Valiulina Narvast, kes võistles kuni 18-aastaste vanuseastmes. Foto: Jaanus Siim

16. juunil peeti XIII Suure-Jaani muusikafestivali käigus esimene rahvusvaheline Artur Kapi nimeline organistide võistlus, mille võidud läksid Moskvasse ja Tallinna. Üllatuse osaliseks sai heliloojate Kappide majamuuseum, kellele kingiti uus eksponaat.
 

Võisteldi kahes vanuseastmes: kuni 18-aastased ja 19–35-aastased.

Osalejaid oli Tallinnast, Tartust, Pärnust, Narvast, Keilast ja Venemaalt Moskvast. Noorim võistleja oli 7-aastane. Teise vooru lubas žürii koosseisus Urmas Taniloo (esimees), Neeme Punder ja Piret Aidulo nooremast vanuseastmest kuus ja vanemast kolm võistlejat.

Kuni 18-aastaste vanuserühmas tuli võitjaks Fedor Morozov Moskvast. Teise koha sai Maria Cherepanova samuti Moskvast ja kolmanda koha Aita-Liis Torrim Pärnust.

19–35-aastaste vanuserühmas võitis Denis Kasparovitch, kes sai ka eripreemia Artur Kapi teose parima esitamise eest. Teiseks tuli Maria Moiseeva Moskvast ja kolmandaks Anna Humal Tartust.

Ergutuspreemiat väärivaks pidas žürii 9-aastast Alihan Kundukhovi Moskvast ning diplomiga tõsteti esile võistluste noorimat osalejat Andres Narusoni Narvast.

Suure-Jaani valla eripreemia sai Lea Valiulina Narvast, kes võistles kuni 18-aastaste vanuseastmes.

Eesti orelisõprade ühingu esimehe Jaanus Torrimi sõnul on plaanis konkurssi ka edaspidi korraldada, kuigi ilmselt mitte igal aastal.

Võistluse korraldasid Eesti orelisõprade ühing ja rahvusvaheline Artur Kapi ühing.

Üllatuse osaliseks sai aga orelikonkursi kahe vooru vahel heliloojate Kappide majamuuseumi töötaja: Eesti orelisõprade ühingu esimees Jaanus Torrim andis talle üle kaabu, mis kunagi oli väidetavalt kuulunud Artur Kapile.

XIII Suure-Jaani muusikafestival kestab 17.-23. juunini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles