Viiratsi valda ühendavad spordimängud

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel ajal, kui täiskasvanud müttavad suurel väljakul, mängivad pere väiksemad liikmed isekeskis oma mänge.
Sel ajal, kui täiskasvanud müttavad suurel väljakul, mängivad pere väiksemad liikmed isekeskis oma mänge. Foto: Erakogu

Viiratsi spordiklubi algatas külade mängud, millel valla rahvas saab end septembrini mitmesugustel võistlusaladel proovile panna.

Viiratsi spordiklubi juht Anne Freimuth selgitas, et mängud peaksid suurendama külade ühtsust ja pakkuma noortele tegutsemisvõimalust.

«Soovime, et inimestel oleks raskel ajal midagi teha,» lausus ta. «Kõiki asju ei saa raha eest. Koostöö maksab ka midagi.»

Anne Freimuth rõhutas, et mängud ei keskendu tippudele, vaid pakuvad kaasalöömise rõõmu igale valla elanikule. Mängudel on kavas klassikalised alad nagu suusatamine ja jalgpall, aga ka uudne petank. «Petanki saavad harrastada kõik vanusest olenemata,» sõnas ta.

Spordiklubi juht lausus, et osavõtt on kujunenud oodatust suuremaks. Suusavõistlusel lõi kaasa 99 ja lauatennises 47 inimest, jalgpallis oli väljas 11 kaheksaliikmelist ja petangis 12 kolmeliikmelist võistkonda. Ergomeetriga sõudmises osales 23 kaheliikmelist võistkonda.

Valmast pärit, aga Tallinnas elav ja töötav Heiko Juhkamsoo, kes on osalenud kõigil senistel etappidel, meenutas, et varem oli vallas vaid üks võistlus, ent nüüd on võimalusi hoopis rohkem. «Ma polnud viis aastat suuski alla saanud ja mõned polnud 20 aastat jalgpalli mänginud,» lausus ta rahulolevalt. Mängudel osalemise boonuseks nimetas ta suhtlemist tuttavatega, kellega muidu eriti ei trehvaks.

«Anne Freimuth teeb vallas vägevat sporditööd. Vahepeal, kui tema polnud vallaga seotud, oli spordivärk väga nadi,» rääkis Juhkamsoo spordijuhist, kes on olnud ka Kalmetu põhikoolis kehalise kasvatuse õpetajana. 14 aastat Viljandis sõude­treenerina töötanud Anne Freimuthi käe alt on sirgunud maailmatasemega sõudesportlane Jüri Jaanson.

Külad koguvad võistlustega punkte ning üldvõidu nimel käib tihe rebimine. Parajasti liidrirolli hoidva Uusna küla vanem Reet Toi tõdes, et tegemist on huvitava ettevõtmisega.

«Petangimängu õppisime selgeks alles läinud pühapäeval võistluste käigus,» rääkis ta. «Sporditippe meil külas pole. Üritame massiga lüüa ja punkte tuua. Noored on igatahes väge täis.»

Mängude korraldamiseks sai Viiratsi spordiklubi Euroopa Liidu Leader-programmi vahendusel mittetulundusühingu Võrtsjärve Ühendus Leader tegevusgrupist 102 000 krooni, omaosalusega toetas Viiratsi vallavalitsus. Saadud raha eest on soetatud spordivarustust, telk-varjualune, infomaterjalide levitamiseks vajaminevat ja sülearvuti.

«Enamik korraldusest tehakse vabatahtliku tööna, aga jalgpalli- ja korvpallikohtunikke oleme tasustanud,» täpsustas spordiklubi juht. Ta lubas, et mängud jätkuvad ka tulevikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles