Eesti parim veeturismi sihtkoht on Võrtsjärve piirkond

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrtsjärve kalepurjekas
Võrtsjärve kalepurjekas Foto: Jüri E. Kukk

Täna kuulutati konkursi «Eesti avastamata aarded 2010. Veeturism» võitjaks Võrtsjärve piirkond.

Võrtsjärv võlus rahvusvahelist žüriid tugevate ja mitmekesiste turismitoodete, väga hästi toimiva koostöö ning rikkalike traditsioonide säilitamisega. Septembris esitleb võitja oma vaatamisväärsusi Euroopa Turismifoorumil.

Konkursi Eesti koordinaatori, EAS Turismiarenduskeskuse direktori asetäitja Marje Braunbrücki sõnul on Võrtsjärve piirkonna tugevusteks väga hästi organiseeritud ja kogu Võrtsjärve ümbrust hõlmav koostöö, mis väljendub valdade arenguplaanides ja investeeringutes turismi.

«Investeeringute tulemusena on Võrtsjärvel tänaseks viis põhiväravat, mis kõik on eraldi turismiobjektid,» kirjeldab Braunbrück. Veel rõhutas ta Võrtsjärve piirkonna turismitoodete mitmekesisust ja suunatust erinevate huvidega inimestele.

«Võrtsjärv pakub puhkamisvõimalusi nii kultuuri-, loodus- kui ka aktiivse puhkuse otsijaile ning on osanud oma turismitoodetes suurepäraselt ühendada nii ajaloo kui ka kaasaja,» ütles Braunbrück.

Võrtsjärve Sihtasutuse juhataja Jaanika Kaljuvee sõnul iseloomustab Võrtsjärve piirkonda kolm olulisemat tugevust. Esiteks Võrtsjärv kui unikaalne loodusressurss ise, olles Natura 2000 linnu- ja looduskaitse ala ning koondades sadu huvitavaid taime- ja loomaliike.

Teiseks tõi Kaljuvee esile piirkonna rikkaliku ajaloo- ja kultuuritraditsiooni ning kolmandaks kvaliteetsed ja mitmekesised turismipaketid, mis on sündinud koostöö tulemusena kõigi piirkonna valdade, mittetulundusühingute kui kohalike turismiettevõtjate vahel.

Võrtsjärve piirkonda iseloomustavad iidsed kalurikülad, ajalooline kalapüügialus kalepurjekas, Eesti ainuke mageveekalade järvemuuseum, angerja-, latika-, koharikas järv ning muistne torupilli mängimise kultuur. Turistid saavad Võrtsjärve vaatamisväärsuste ja tegevusvõimalustega tutvuda kõige efektiivsemalt kas internetis aadressil www.vortsjarv.ee või kohapeal Võrtsjärve külastuskeskuses Jõesuus, Suur Emajõe suudmes.

Konkursi žüriisse kuulusid mainekad loodus- ja turismieksperdid nii Eestist kui välisriikidest. Žüriid juhtis rikkaliku kogemusega loodusekspert Gerald Broddelez, kes töötab rahvusvaheliselt tuntud reisiettevõttes Naturetrack.

Konkursi finaali jõudis kolm sihtkohta: Muhu saar (esitaja MTÜ Väinamere Uisk); Peipsiveere Sibulatee (esitaja MTÜ Sibulatee) ja Võrtsjärve piirkond (esitaja Võrtsjärve SA).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles