Navesti jõe äärde kerkis suurejooneline vaatetorn

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Siim usub, et omapärast ehitist tuleb uudistama palju turiste.
Aivar Siim usub, et omapärast ehitist tuleb uudistama palju turiste. Foto: Elmo Riig / Sakala

Suure-Jaani vallas Vihi külas asuvas Energia talus avatakse juuni algul teemaja koos vaatetorniga, mida peaks suvel uudistama tulema suur hulk turiste.


Hooneid ehitanud aktsiaseltsi Pärlin tegevdirektor Enno Pikkpõld ütles, et tegemist on väga omanäolise hoonega. «Arhitekt on klaasi, puidu ja metalli kenasti sobitanud ümbritseva looduse ehk jõe, metsa ja ravimtaimepõldudega.»

Äsja kerkinud neljakorruselise torni ülemiselt korruselt avaneb kaunis vaade Navesti jõele. Talu peremehe Aivar Siimu sõnutsi hakatakse soovijatele tornis ravimtaimeteed pakkuma. «Seni oleme teinud lihtsalt ekskursioone, õpetades ravimtaimi tundma, aga nüüdsest saab pakkuda lisavõimalusi,» lausus ta.

Viimast lihvi saavasse teemajja tuleb Siimu jutu järgi väliköök, kus hakatakse ürtidega toite valmistama. «Samas pakume teesid, mida mahedalt kasvatame,» ütles peremees.

Sama projekti osana valmivad laudtee, mis viib teemajast Navesti jõeni, ning väike paadisadam ja paadisild jõetammi peale. «Sellest saab kanuude peatuskoht,» selgitas peremees. «Suurvee ajal on siin päris suur veeväli, kus saab kanuusõitu harrastada, ning leidub ka kärestikuline paik kummipaadiga allasõitmiseks.»

Paiga atraktiivsust kasvatab asjaolu, et naaber on sinna rajanud väikese hüdroelektrijaama.

Aivar Siim nentis, et tänu valminud teemajale on tänavu suvel oodata varasemast rohkem külalisi ja ekskursioone. «Massiüritusi me siiski ei korralda,» toonitas ta. «Pühendume pereturismile ja väikestele gruppidele. Püüame säilitada siinset suurimat väärtust: rahu ja vaikust ning loodust.»

Teemaja ja vaatetorni projekti kogumaksumus on 1,3 miljonit krooni. Toetust saadi selleks Rohelise Jõemaa koostöökogu vahendusel Leader-programmist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles