Mulgi rattamaratoni trassil vaheldub kuiv rada lumega

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulgi rattamaraton
Mulgi rattamaraton Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

16. mail startiva Mulgi rattamaratoni rajameistrid vaatasid nädalavahetusel üle 60 kilomeetri pikkuse distantsi, kus kuivad metsateed vahelduvad lumiste radadega.


Maratoni rajameister Jaanus Johanson tunnistas pärast raja läbimist, et trass oli arvatust palju kuivem. Ka kõige soisemad ja märjemad kohad olid rattaga läbitavad.

Kui enamasti olid metsaalused teed kiired ja kuivad, siis Holstre-Polli tervisekeskuse suusaradadel on alles paks lumekiht. Rattureid see eriti ei sega, sest maratonirada kattub tehislumega kaetud suusarajaga vaid mõnekümne meetri ulatuses.

Kõige suuremaks mureks on rajameistritele talvel trassile langenud puud, mida hakatakse teisipäeval rajalt ära vedama. Samuti on paksu lume all purunenud mitu ratturite tarbeks ehitatud silda.

Johansoni sõnul on tänavune rada suures osas sama, mis eelmistelgi aastatel, kuid nagu varem on ka tänavu trassi kavandatud mõned muudatused. Üks olulisem neist on Sinialliku ja Loodi vahelises metsas, kus üks lai ja kiire kruusatee on asendatud metsavahelise rajaga. Samuti on kavas muudatusi Holstre-Pollis.

Rada hakatakse märkima juba sel nädalal, kuid suurem osa töödest tehakse ära kahe järgmise nädala jooksul. Rajaga saab tutvuma minna 9. mail, kui kell 12 stardivad rajameistrid koos huvilistega avatud raja sõidule.

16. mail kell 12 algavale Mulgi rattamaratonile on end kirja pannud ligi 1000 ratturit. Et aktiivne registreerimisperiood seisab veel ees, ootavad korraldajad koos lastesõitudest osavõtjatega sel päeval Viljandi järve äärde ligi 2000 ratturit.

Elioni rattamaratonide sarja kuuluval Mulgi rattamaratonil on kavas 60 kilomeetri pikkune maratonisõit, veidi üle 30 kilomeetri pikkune poolmaraton ning lastesõidud staadioni lähistel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles