Reformis kumab lõpuks valguskiir

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiljuti lumest kindluse rajanud muuseumirahva esimene lahing tormaka
reformi vastu on võidetud.
Hiljuti lumest kindluse rajanud muuseumirahva esimene lahing tormaka reformi vastu on võidetud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kultuuriministeeriumi välja pakutud ning teravat vastuseisu leidnud maakonnamuuseumide liitmise arutelus on esimest korda välja käidud kava, mis sobib nii ministrile kui muuseumijuhtidele.


Kultuuriminister Laine Jänes leiab, et maakonnamuuseumide koostöövõrgustiku arendamisega tuleb kindlasti edasi minna. Maa- ja omavalitsustelt ning siseministeeriumilt saadud tagasisidet ning maakonnamuuseumide direktorite ettepanekuid analüüsides otsustas ta, et protsessi toetab parimal moel kompetentsuskeskuse loomine, ning sellega on päri ka muuseumid.



Viljandi muuseumi direktori Jaak Pihlaku hinnangul oli tekkinud vastasseisu taga eelkõige ametkond, kes oli keskendunud lihtsalt administratiivsele liitmistehtele.



«Maakonnamuuseumidele on vaja toetavat organisatsiooni, kes koordineerib ja aitab neid selles, mis pole muuseumi põhitegevus,» rääkis Pihlak. «Sinna hulka kuuluvad europrojektidega seonduv, välisaudiitorite palkamine ja palju muud.»



Laine Jänes tõdes, et kompetentsuskeskuse varianti on muuseumid algusest peale pooldanud.



Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles