Tulevik sihib kohta Balti liigas

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Lelovist saab FC Flora uus peatreener.
Marko Lelovist saab FC Flora uus peatreener. Foto: Liis Saar

Viljandi jalgpalliklubi Tulevik peatreener Marko Lelov on seadnud tänavu meistriliiga koosseisule eesmärgiks heidelda Eesti tiitlivõistluste viienda koha eest.


Hooaeg tuleb treeneri sõnul keerukas, sest võistkond on tublisti noorenenud, kuid meeste võitlusvaim teisipäeval Eesti meistrivõistluste avavoorus süstis temasse positiivsust.



Marko Lelov, hooaja avamisel nimetasite Tuleviku meistriliiga meeskonna eesmärgiks võitlust koha eest Balti liigas ehk teisisõnu Eesti meistrivõistluste viiendat kohta.

Tõsi, ehkki kui tänavuse Balti liiga peaks võitma Flora või Levadia, pääseb järgmisel aastal sinna ka Eesti meistrivõistluste kuues meeskond. Mänguliselt ei saa me siiski viiendast kohast madalamat eesmärki seada.



Olete varem öelnud, et meeskonna koosseisus on olnud suured muudatused. Avavoorus andsid väljakul tooni mängijad, kes mullugi Tuleviku rivistusse kuulusid.



Need, kes meile jäid, ja paar lisameest ongi mängijad, kes oma kogemuste ja oskustega suudaksid sügiseks meile viienda koha välja võidelda. Samas ei saa öelda, et varumeeste pingilt oleks väljakule kehvemad mehed saata. Neil on küll veidi väiksem mängukogemus, aga selle kompenseerivad nad noorusliku agaruse ja uljusega.



Varumeeste pink on meil tänavu siiski tublisti lühem kui mullu.



Meil on 14 arvestatavat mängijat ja sealt edasi on kasutada nooremaid. Veidi raskeks teeb meie seisu praegu põhiründaja Aleksandr Kultatšenko vigastus. Millal ta terveks saab, pole teada. Ehk kuu jooksul.



14 meest on hooaja peale vähevõitu.

Kordan: võistkonnas on 14 kogenud meest, ülejäänud on nooremad. Meistriliiga mängus on võimalik platsile saata kas või kümme 1993. aastal sündinud noormeest.



Nii et ma ei tahaks väga arvudesse süveneda. Mängijaid meil on. Küsimus on nende valmisolekus.



Treenerina on minu töö saavutada olemasolevate meestega maksimaalne tulemus ja panna nad väljakul tegutsema ühtse löögirusikana. Mina võistkonna koosseisu komplekteerinud pole.



Muide, Tuleviku meistriliiga duubelkoosseis on tänavu esiliigas kaasa tegev Valga FC Warrior ning omakorda tema duubelrivistus teises liigas alustav Tuleviku II. Selline jada võimaldab meistriliigas vähem mängupraktikat saavatel palluritel end esiliigas proovile panna ning Valgast saab vajaduse korral täiendust võtta Tuleviku II. Mängijad võivad aga ka teistpidi liikuda.



Kes Tuleviku koosseisu komplekteeris?

FC Flora.



Tuleviku esimene tiitlivõistluste kohtumine Nõmme Kaljuga jättis teile hea mulje.

Mängus oli energiat ja meestest kumas võitlusvaimu. On oluline, et suudaksime niisugust emotsiooni ja tahtmist näidata ka järgmistes voorudes.


Mängijad olid selles kohtumises asetunud positsioonidele, kus neid eelmisel hooajal just sageli ei näinud. Näiteks mullu kaitseliinis tegutsenud Armand Naris oli seekord edurivis.



Mängijate paigutamine sõltub paljudest teguritest, eelkõige nende seisust ja vastasest. Väljakule tuleb saata võistkonna 11 paremat ning neile tuleb mängujoonises leida sobilik ja võimetekohane ülesanne.



Mis puutub Armand Narise ründeliini viimist, siis see positsioon pole talle võõras. Mõni hooaeg tagasi asus ta Tulevikus olude sunnil keskkaitsesse ja sai seal ka suurepäraselt hakkama. Samas on ta juuniorina tegutsenud just ründajana. Mängus Nõmme Kaljuga tõestas Naris, et ta pole vajalikke instinkte ja nahaalsust minetanud.



Kas Tulevik on amatöörmeeskond?

Sisuliselt oleme tõepoolest amatöörid. See aga ei tähenda, et me teeksime vähem trenni kui mullu.



Pole midagi parata, praegusest seisust tuleb võtta võimalikult palju. Tööd peab tegema nii ehk naa.



Eelmisel hooajal astus Tulevik julgelt vastu ka meistriliiga medalinõudlejatele. Mis te arvate, kas suudate tänavugi mõnelt koduselt tippklubilt tabelipunkte võtta?

Esimene mäng lisas mulle ja mängijatele enesekindlust. Tähtis on, et mehed peaksid vastu ja suudaksid samas tempos edasi minna. Nõmme Kaljul ei olnud meiega kerge ning palju polnud puudu, et oleksime suutnud talle värava tagasi lüüa. Mängu lõpuosas oli initsiatiiv kindlasti meie käes.



Millest meil siis vajaka jääb? Ehk individuaalsest kvaliteedist ja meisterlikkusest.



Tulevikku on keeruline võrrelda Nõmme, Flora või Levadiaga. Need on ikkagi meeskonnad, kus mängivad nii-öelda tipud, meie töö on aga tippe kasvatada.


Selle teooria järgi ei tohikski me tugevamate vastu saada. Samas anname vastupidise tõestamiseks endast parima.



Jalgpalli liidu hooajaeelses pressiteates oli Tuleviku abitreenerina kirjas Janek Kalda. Teda me siis tänavu mängijasärgis väljakul ei näe.

See oli ekslik info. Janek Kalda andis jaanuaris lahkumisavalduse. Teisipäeval oli ta väljakul Paide Linnameeskonna eest ja teenis kollase kaardi.


Nii et abitreenerit teil pole.



Mul on viljandlasest abilisi, aga ametlikku abitreenerit tõesti pole.



Tuleviku treeningutel on mind asendamas käinud Urmas Kirs ja Aivar Lillevere, nii mängudel kui treeningutel on olnud tõhus tugi ka praegu vigastatud, ent võistkonda mängijana registreeritud Rain Tölpusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles