Etnokulbid rändasid viljandlaste majapidamisse

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parima albumi kategoorias võitnud ansambel Paabel põimib vanu pillilugusid, regilaule ja omaloomingut.
Parima albumi kategoorias võitnud ansambel Paabel põimib vanu pillilugusid, regilaule ja omaloomingut. Foto: Merli Antsmaa

Raadio 2 koostöös Eesti pärimusmuusika keskusega selgitas rahvahääletuse abil välja Eesti läinud aasta parimad etnomuusikud.


Etnokulbi nimetust kandvad auhinnad anti võitjatele pihku laupäeval Tartus peetud festivalil «MAAjaILM». Oma arvamust avaldas ligi 600 inimest, mis on Raadio 2 saate «Etnokonservid» juhi Aimar Ventsli sõnul tähelepanuväärne hulk. «Selle raadiojaama korraldatud küsitlustest on suurema osaluse saavutanud üksnes pika traditsiooniga aastahiti valimine,» nentis ta.



Etnokulpe, millega on muusikutel ühtviisi hea nii saunas leili visata kui loomingulist inspiratsiooni ammutada, jagati esimest korda möödunud aastal.



Hääletuse pärimusmuusika keskuse poolne korraldaja Harlet Orasmaa, Etnokulp on Eesti selle valdkonna muusika tähtsaim auhind.

Teist sellist küsitlust, mille puhul saab valida Eesti pärimusmuusikast inspiratsiooni leidvate artistide vahel, ei ole. Hääletamisel osales üsna palju rahvast ning see oli ka Raadio 2 inimestele üllatus.



Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles