Konverents kolib majast ratastele

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Pühapäeval peetav kuues Mulgi konverents keskendub turismile ning põhiosa päevast võtabki enda alla ekskursioon Mulgimaal.


Aastapäevad tagasi alustas Mulgi kultuuri instituut projekti «Mulgimaa turism», mille eesmärk oli koostada kultuuriloolise Mulgimaa turismiteatmik ja kodulehekülg ning koolitada giidid. Selle ettevõtmise tulemusi pühapäeval tutvustataksegi.



Konverentsi tubane osa kestab vaid paar tundi Abja kultuurimajas, kuhu on oodata osalejaid tervitama ka Eesti Vabariigi presidenti Toomas Hendrik Ilvest.



Pärast ettekandeid ja kehakinnitust sõidetakse bussidega mööda eri marsruute Mulgimaaga tutvuma. Paikadest kõnelevad 14 sama projekti käigus välja koolitatud värsket giidi, kes jäid sõelale 38 soovija hulgast.



«Ekskursioon ei tohiks olla hirmutav,» rääkis instituudi juhatuse esimees Kristel Habakukk. «Oleme valinud talvistele oludele vastavad marsruudid. Need annavad aimu sellest, mida suvel külastada tasub, kuid lumes sumpama ei pea.»



Äsja valminud turismiteatmikus on kirjas, milliseid kultuuriloolisi ja looduslikke vaatamisväärsusi turist kuuel Mulgimaa marsruudil näeb ning milliseid teenuseid ta seal kasutada saab.



Instituudi veebileheküljel on põhjalikum info. Sinna on lisatud teisi objekte, vaatamisväärsusi ning fakte. Projekti toetab LEADER-meetmes mittetulundusühing Mulgimaa Arenduskoda.



Konverentsil osaleb umbes poolteistsada inimest, kelle hulgas on turismitöötajaid, giide teistest maakondadest ja lihtsalt mulgi kultuuri huvilisi.



«Kokku on saanud Mulgimaa kultuurilooline turismipool,» selgitas Kristel Habakukk ratastel konverentsi praktilist eesmärki. «Teeme algust Mulgimaa kui turismipiirkonna esitlemisega. Esialgu tutvustame kultuuripoolt, hiljem on aga plaan kaasata turismiteenuseid pakkuvaid ettevõtjaid.»



Pühapäeval on esimest korda võimalik näha tulevase turimismagneti Mulgi külastuskeskuse    põhiprojekti ning kuulda ülevaadet selle plaanidest.



Konverentsil osalemiseks palutakse hiljemalt neljapäeval registreeruda aadressil turism@mulgikultuur.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles