Kolga-Jaani päästekomandol tuleb viimane tööpäev

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeamet likvideerib Kolga-Jaani komando.
Päästeamet likvideerib Kolga-Jaani komando. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pühapäeval, 28. veebruaril lõpetab tegevuse Kolga-Jaani riiklik päästekomando. Päästeteenuse jätkamiseks on kavas luua vabatahtlik komando.


Riikliku päästekomando tegevus Kolga-Jaanis lõpetatakse eelarvekärbete tõttu. Komandos oli operatiivvalves korraga üks päästja.

«Kindlasti on Kolga-Jaani inimestel mure, kuidas saada abi, kui kohalikku komandot enam ei ole,» ütles Lõuna-Eesti päästekeskuse direktor Margo Klaos. «Ent me ei jäta kohalikke inimesi hätta. Panustame ennetustöösse ning toetame vabatahtliku päästekomando tegevust.»

Koostöös Kolga-Jaani vallavalitsusega käivad ettevalmistused vabatahtliku komando loomiseks. Lõuna-Eesti päästekeskus annab vabatahtlike kasutada seni komando käsutuses olnud tehnika, samuti võimaldatakse tasuta abipäästja koolitust ja väljaõpet.

Päästekomandode asukohtade ja väljasõidupiirkondade puhul on lähtutud piirkonna elanike arvust ja tihedusest ning sellest, milline on liiklustihedus ja piirkonna riskid. Kolga-Jaani valda teenindavad lähemate riiklike päästekomandodena Põltsamaa, Viljandi ja Puhja päästekomando.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles