Laenutusest saab määrdega suusad

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Holstre-Polli laenutuses määrib soovijale suusad parasjagu majas olev töötaja, mõnikord võib seda teha keskuse juht Riho Männik.
Holstre-Polli laenutuses määrib soovijale suusad parasjagu majas olev töötaja, mõnikord võib seda teha keskuse juht Riho Männik. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Veebruari algusest on Abja-Paluojal ja Holstre-Polli tervisekeskuses avatud suusalaenutus, uiske saab aga Viljandi järve lähistel asuvast Aasa külalistemajast.


Tänu suurepärastele talveoludele on kliente kõigis nimetatud kohtades olnud palju. Holstre-Polli tervisekeskuses on nädala sees iga päev kasutuses olnud 7—10 suusakomplekti. Nädalavahetusel kerkib arv mitmekordseks ja sportijate hulgas on inimesi kõikjalt Eestist. Abja gümnaasiumis avatud suusalaenutus on vallavanem Peeter Rahneli sõnutsi mõeldud eelkõige õpilastele ja kooli töötajatele, kes saavad varustust tasuta. Sümboolse hinnaga pakutakse seda aga ka teistele soovijatele.



Aasa külalistemaja laenutuses on argipäevaõhtuti olnud üle tosina kliendi, pühapäevase ilusa ilmaga käis uisusõpru aga tunduvalt rohkem.



Holstre-Polli tervisekeskuse raamatupidaja Raili Uibopuu ütles, et esialgu on tutvumishinna sees ka suuskade määrimine. Et spetsiaalse suusamäärija palkamiseks raha pole, teeb seda töötaja, kes parasjagu majas juhtub olema, näiteks administraator või keskuse juht Riho Männik.



«Suusad ja kepid valime vastavalt stiilile ning selle järgi ka määrime,» selgitas Uibopuu. «Kui tahetakse vabastiili sõita, ei saa pidamist panna, muidu suusk ei libise.»



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles