Järvel tuleb uisunädal

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uisutajad Viljandi järvel.
Uisutajad Viljandi järvel. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi rattaklubi korraldusel saab teoks uisunädal: kõiki huvilisi oodatakse Viljandi järve jääle igal järgmise nädala tööpäeva õhtul ning laupäeva ja pühapäeva päeval.


Rattaklubi presidendi Loit Kivistiku sõnul tahavad klubi liikmed pakkuda inimestele vahetult enne olümpiamänge sportliku nädala ning sellel osalejad saavad pühapäeval osaleda spordivahendite loosimisel.


Loit Kivistik, rattaklubi korraldas sel talvel uisumaratoni. Miks siis nüüd veel uisu­nädal?

Oleme uisurada niikuinii kogu aeg lahti hoidnud ning sellele tublisti raha ja aega kulutanud. Õnneks on aga näha, et see läheb linlastele korda: uisutajaid on järvel õhtuti päris palju. Nii mõtlesimegi, et teeme ühe sportliku nädala.

Mis siis sel nädalal teisiti on?

Viljandlastele meeldib templeid koguda. Seda on näidanud suvised ratta- ja talvised suusamatkad. Meie kutsume inimesi end uiskudel liigutama ja tuletame neile veel korra meelde, et järvel on viie kilomeetri pikkune rada.

8.-14. veebruarini on iga päev rannas inimene, kes pakub uisutajatele teed ja lööb nende osalejakaardile templi. Tööpäeviti tehakse seda kella 17-19 ning laupäeval ja pühapäeval kella 11-14.

Uisunädalal osalemine pole tasuta. Miks seekord raha küsitakse?


Küsime osalejakaardi eest alla 18-aastastelt 10 ja täiskasvanutelt 25 krooni. Kaart tuleb osta esimesel korral ja järgmistel päevadel saab sinna templi tasuta.
Uisuraja hooldamine, uisutajatele tee pakkumine ja ka loosiauhinnad tulevad klubi rahast. Loodame selle sümboolse tasuga kulusid veidigi tasakaalus hoida.
Rada on aga kõigile avatud. Kes kaarti endale soetada ei taha, võib ka raha maksmata julgelt uisutada.

Nädala sees ootate inimesi uisutama pärast tööd, aga siis on väljas juba pime. Kuidas uisutajad pimedal järvel hakkama saavad?

Käisin ise sel nädalal sõitmas kella 19 ja 20 vahel. Tundub küll täiesti uskumatu, aga järvel on uisutamiseks küllalt valgust. Linna kuma ja valge lumi annavad sellise valguse, et kõik jääpraod on kenasti nähtavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles