Moonirull tegi pärimusmuusika aidas kohvikuruumid tühjaks

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval Kirsimäe aidast ära viidud kohvimasinas olid veel oadki sees, ehkki kohvik on juba üle poole aasta suletud olnud.
Laupäeval Kirsimäe aidast ära viidud kohvimasinas olid veel oadki sees, ehkki kohvik on juba üle poole aasta suletud olnud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kirsimäe aidas kohvikut pidanud osaühing Moonirull andis pühapäeval toitlustuskoha ruumid pärimusmuusika keskusele üle, kuid kohtuvaidlus nende vahel jätkub.


Mittetulundusühing Eesti Pärimusmuusika Keskus ütles Moonirullile ruumide rendilepingu üles juba üle aasta tagasi, kuid ettevõte on selle kohtus vaidlustanud ega ole seni soostunud ruume vabastama. Laupäeval seisis aga kolimisauto aida ukse ees ning kogu kohvikusse jäänud sisustus viidi minema.



Moonirulli juhatuse liige Annika Jaansoo tõdes, et isegi siis, kui riigikohus annab õiguse osaühingule, oleks väga keeruline suure tüli järel aidaga koostööd jätkata.



«Niimoodi ei ole ju võimalik head asja teha,» põhjendas ta lahkumist.



Aidas on juba mõnda aega veeretatud mõtteid, mida kohvikuruumidega peale hakata, kui need vabanevad, kuid et Moonirulli väljakolimine tuli üsna ootamatult, siis konkreetseid plaane praegu veel pole. Pärimusmuusika keskuse juhataja Ando Kiviberg kinnitas siiski, et aasta eest välja öeldud mõte toitlustuskohta mingil moel ise pidama hakata on endiselt jõus.


Copy
Tagasi üles