Klassikasõit pakkus kaks pronksi

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi spordikooli õpilane Heleene Tambet saavutas pühapäeval Holstre-Pollis peetud Eesti noorte meistrivõistluste teisel etapil N-18 võistlusklassis kolmanda koha.
Viljandi spordikooli õpilane Heleene Tambet saavutas pühapäeval Holstre-Pollis peetud Eesti noorte meistrivõistluste teisel etapil N-18 võistlusklassis kolmanda koha. Foto: Madis Luik

Nädalavahetusel Holstre-Pollis peetud Eesti noorte murdmaasuusatamise meistrivõistluste etapil teenisid koduradadel sõitnutest medali Sig­rid Külaots ja Heleene Tambet.



Mõlemad tütarlapsed pälvisid pronksi ja see oli neil Eesti meistrivõistlustel esimene kord esikolmikusse jõuda.



Pühapäeval kavas olnud klassikalises tehnikas viie kilomeetri distantsil oli N-20 võistlusarvestuses osalenud Saarepeedi spordiklubi liikme Sigrid Külaotsa kaotus kulla teeninud Heidi Rajule 1 minut 44 sekundit. Teiseks tulnud Innar Kairite tulemusest jäi teda lahutama 10 sekundit.



Saarepeedi spordiklubi treener Elmar Põder kinnitas, et juunioride klassi kuuluv neiu on varasematel hooaegadel Eesti meistrivõistlustel küll kõrgeid kohti saavutanud, ent medalini jõudis ta esimest korda.



«Kindlasti andis see kordaminek talle edaspidiseks jõudu ja eneseusku juurde,» lausus ta ning lisas: «Sigrid Külaots on pärit Põltsamaa lähedalt ning õpib praegu Audentese suusakoolis, kus treenib Hille Saarepuu juhendamisel.»



Viljandimaale teise medali võitnud Heleene Tambet oli kolmas alla 18-aastaste neidude klassikadistantsil.



«Olen selle nimel ka kõvasti tööd teinud,» ütles ta tulemust kuuldes rõõmsalt.


Viljandi spordikoolis Eve Tammemäe juhendamisel treeniv neiu ei salanud, et esimene Eesti meistrivõistluste medal valmistab talle tohutut heameelt.



Treeneri sõnul on ta äärmiselt töökas tüdruk, kes alustas suusatamisega võrdlemisi hilja. «Medal on tema sihikindla ja meeletu töö tulemus.»



Nagu Tammemäe nentis, harjutab Heleene Tambet väga palju iseseisvalt, sest ta käib koolis Tartus. «Nädala sees treenib ta omapead ning laupäevad ja pühapäevad veedab Holstre-Pollis.»



Heleene Tambeti ligi minutist kaotust viiekilomeetrise distantsi võitnud Kati Tammjärvele nimetas Eve Tammemäe ootuspäraseks.



«Kati Tammjärvel on noortekoondise liikmena treenimiseks sootuks teised võimalused,» tõdes ta. «Kui meie oleme harjutanud oma võimaluste piires kodus, siis temal on juba varasügisest seljataga mitu lumelaagrit nii Soomes kui Austria mägedes.»



Eve Tammemäe tõstis Viljandi spordikooli ja suusaklubi sõitjatest esile ka M-20 vanuseklassis viienda koha saavutanud Indrek Allveed. Samuti on tema hinnangul väga tublid tulemused Aron Bakhoffi klassis M-16 saadud kümnes ja spordiseltsi Põhjakotkas treeningrühmas harjutava Seila Peegi klassis N-16 välja sõidetud kuues koht.



«Indrek Allvee on nagu Heleene Tambetki visa ja meeletu töövõimega suusataja,» nentis Tammemäe. «Aron Bakhoff on andekas poiss, kel tõsisem töö suusatajana seisab veel ees.»



Erilise tähendusega olid Holstre-Pollis aset leidnud võistlused juunioridele ehk alla 20-aastastele: neile oli pühapäevane klassikasõit kuu lõpul Saksamaal peetavate juunioride maailmameistrivõistluste katsevõistlus.



Klassis M-20 pälvis oma kunagistel koduradadel hõbemedali Paistu vallast pärit Morten Priks. Viimased aastad on ta treeninud Otepääl ning esindab ka võistlustel Oti suusaklubi.



Laupäeval Holstre-Pollis kavas olnud vabatehnika sõitude stardis oli ligi 160 ja päev hiljem umbes 180 suusatajat.



Tervisekeskuse tehnikajuhi Tiit Tammemäe sõnul kujunes võistlus üheks uuenenud keskuse viimaste aastate osavõtjarohkemaks. «Eeldatavalt on osavõtt veelgi suurem ETV-Swedbanki noortevõistlusel, mis peetakse Holstre-Pollis 13. veebruaril,» lausus ta.



Järgmisena tulevad aga maakonna suurimas suusakeskuses Viljandimaa meistrivõistlused. Need leiavad aset 20. jaanuaril ning kavas on klassikalises tehnikas lühemad distantsid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles