Esimene Mulgi uisumaraton tõi kokku 350 uisutajat

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Madis Luik

Üle 350 uisutaja osales täna Viljandis peetud esimesel Mulgi uisumaratonil, mille põhidistantsi võit läks tallinlasele Raivo Laanemetsale.


27 kanget meest alustasid karges külmas ja tuules Eesti uisumaratonide sarja avavõistlust kell 10 hommikul ning juba avakilomeetril läksid teistel eest tallinlased Raivo Laanemets ja Sulev Lokk. "Kohe tuli sõitma hakata, sest tulime ikka võistlema," rääkis Laanemets.

70 kilomeetri pikkuse sõidu teisena lõpetanud Lokk lisas, et suurt osa nende kiires edus mängis konkurentidest oluliselt parem varustus. Nii Laanemetsal kui Lokil olid spetsiaalsed võistlusuisud. Paljud nende konkurendid sõitsid kas matka- või hokiuiskudega.

Juba võistluse esimesel kolmandikul hakkas Laanemets Lokil eest ära libisema ning võidule hakkas Laanemets mõtlema 15 kilomeetrit enne lõppu. Lõpuks oli võitja edu teiseks jäänud mehe ees ligi seitse minutit. Kolmanda koha sai Ain-Ivar Tupp.

Suur hulk võistlejaid saabus Viljandi järve äärde keskpäeval, sest lisaks pikale, 70-kilomeetrisele maratonile oli Mulgi uisumaratoni programmis 30 kilomeetri pikkune poolmaraton ja 10-kilomeetrine rahvasõit.

Poolmaratonile startis 150 võistlejat ning võitjaks tuli Märt Kuus. Talle järgnesid Meelis Tints ning parima naisena üldarvestuses kolmanda koha saanud Sandra Alusalu. Parim noor oli 17-aastane Marleen Sarap, kes lõpetas seitsmenda kohaga. 40-aastaste meeste seas võitis Indrek Aarna (4. koht) ja parim veteran oli Ants Kuusik (10. koht)

Rahvadistantsi lõpetas üle 170 uisutaja. Sellel sõidul oli oluline iseenda proovilepanek ja uisutamise nautimine ning paremusjärjestust sellel ei koostatud. Samas oli just sellel sõidul kõige rohkem osalejaid.

Paljud osalejad kiitsid Viljandi järvele rajatud viie kilomeetri pikkust rada. Põhisõidu võitja Raivo Laanemets kinnitas, et on seni võistlemas käinud peamiselt Soomes, kuid sealgi pole kuskil olnud nii head looduslikku jääd kui nüüd I Mulgi uisumaratonil.

Eesti maratonuisutamise sarja avanud Mulgi uisumaratoni korraldas Viljandi rattaklubi. Neljast võistlusest koosneva sarja järgmine etapp on 23. jaanuaril Pühajärvel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles