Kahurid puhuvad lund hunnikusse

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Holstre-Polli tervisekeskuse tehnilise juhi Tiit Tammemäe sõnul on sealsed lumekahurid töötanud esmaspäevast
saadik.
Holstre-Polli tervisekeskuse tehnilise juhi Tiit Tammemäe sõnul on sealsed lumekahurid töötanud esmaspäevast saadik. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandimaa Holstre-Polli tervisekeskuses on lumekahurid alates selle nädala algusest tööd teinud ja esimene rajalõik valmib suusatajate tarvis täna õhtuks.


Keskuse tehnilise juhi Tiit Tammemäe kinnitusel on esmaspäevast peale lund valmistanud kaks võimsat turbokahurit ja lisaks neile üks vähem tootlik, ent ökonoomsem torukahur. «Ühesõnaga töös on kogu meie tehislume masinapark,» lausus ta.



Kolmapäeva pärastlõunal avaldas Tammemäe lootust, et esimene rajalõik on valmis suusatajaid vastu võtma neljapäeva õhtuks ning kogu kahe ja poole kilomeetrine ring avatakse tuleva nädala algul.



«Laskmata karu nahka ei tasu küll jagada, aga kui masinad tõrkuma ei hakka, jõuame esmaspäevaks valmis,» rääkis ta. «Kiirustame, sest ilmaprognoos lubab eelseisvaks, jõulude nädalaks juba kõrgemat temperatuuri.»



Täna õhtuks valmistavad keskuse inimesed ette umbes 600-meetrise rajalõigu, millel Tammemäe sõnul on võimalik edasi-tagasi sõita. Nagu eelmiselgi aastal, kavandatakse tehislumega katta keskuse kahe ja poole kilomeetrine valgustatud rada.



«Raja sellel osal, mille all on survetrass, on lumi juba peal ning sinna läheb kohe rajamasin. Ülejäänud osale hakkame ka lund vedama,» kõneles Tammemäe.



Alates sellest hooajast pakub Holstre-Polli tervisekeskus spordisõpradele äsja valminud peamajas pesemis- ja riietumisvõimalust. Suusaradade kasutamine on Tammemäe sõnul endiselt kõigile tasuta.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles