Kolga-Jaani jääb päästjateta

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Komandopealik Kalev Pajumäe sõnul tuleb Kolga-Jaani ilmselt luua vabatahtlike pritsimeeste brigaad, kuid kutselisele komandole on see kehv aseaine.
Komandopealik Kalev Pajumäe sõnul tuleb Kolga-Jaani ilmselt luua vabatahtlike pritsimeeste brigaad, kuid kutselisele komandole on see kehv aseaine. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eelarvekärpe tõttu Eestis koondatavatest päästjatest rohkem kui neljandik on Viljandimaalt, sest päästeamet likvideerib Kolga-Jaani komando.


Lõuna-Eesti päästekeskuse direktori Margo Klaose sõnul kaotavad Kolga-Jaanis 1. märtsil töö kõik kuus tuletõrjujat.



«Praeguses Kolga-Jaani päästekomandos on iga päev valves üks päästja ning sellega väga arvestatavat päästevõimekust ei tagata,» põhjendas Klaos. «Piirkonda teenindavad praegu ja ka edaspidi lähimad elupäästevõimekusega komandod, mis asuvad Põltsamaal ja Viljandis.»


Äärealadel saab teha vaid järelkustutust



Kui Margo Klaose andmetel kulub tuletõrjeautol Põltsamaalt Kolga-Jaani alevikku sõitmiseks umbes 20 minutit, siis Kolga-Jaani vallavanema Kalevi Kauri hinnangul võtab see aega üle poole tunni ja kaugematesse küladesse võib abi jõuda alles tunni pärast.



«See ei ole normaalne!» avaldas Kaur nördimust. «Päästekomando kaotamine on Kolga-Jaani rahvale väga halb uudis.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles