Folgipeo passid jõuavad müügile

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Saar

Eesti Pärimusmuusika Keskus paneb esmaspäeval müügile 2010. aasta Viljandi pärimusmuusika festivali passid ning avalikustab peo tunnuskujunduse leidmiseks korraldatud stipendiumivõistluse tulemused.


Kui läinud suvel tehti kummardus üksikpillimeeste sõrme ja kunstiosavusele, siis järgmiseks eesmärgiks on külalisi tantsitada nii et muru põrub. Sellest tulenevalt on 22.-25. juulil toimuva pärimuspeo teema «Seest tuleb üks tants!».

Festivali pealik ja programmijuht Ando Kiviberg avaldas veendumust, et järgmine pärimusmuusika festival kujuneb vähemalt sama elamusteküllaseks, kui 17 eelmist. «Paneme rõhku esinejatele, kelle etteasted sunnivad inimesi murumättalt püsti hüppama ja ennastunustava tantsu kaudu laval toimuvale kaasa elama,» rääkis ta.

Passe saab alates 14. detsembri pärastlõunast 690-kroonise soodushinnaga osta ainult festivali kodulehelt www.folk.ee/festival. Nagu varasematelgi aastatel, tagab pass nelja päeva vältel sissepääsu kõikidele välikontsertidele ja ööklubisse ning annab soodustuse sisekontsertidel.

1. jaanuaril kerkib passi hind 790 kroonile, 1. aprillil 890 kroonile ja 1. juulil 999 kroonile.

Peo tunnuskujunduse konkursile laekus kokku 25 kavandit, millest teise vooru pääses kolm. Võitja teeb pärimusmuusika keskus teatavaks esmaspäeval. Kõik võistlusel osalenud tööd saavad avalikuks virtuaalnäituse vahendusel.

Igal suvel nii Eestist kui kaugemalt tuhandeid pärimusmuusika sõpru Viljandisse meelitav pärimusmuusika festival toimus kultuurikolledži tudengite eestvedamisel esmakordselt 1993. aastal ning kandis toona nime «Pärimusa». Nelja päeva pikkuseks kujunes pidu 1995. aastal ning on seesugusena püsinud siiani. 2009. aasta festivalile osteti kokku üle 23 000 passi ja pileti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles