Paisust tulvanud vesi murdis silla

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kokkukukkunud sild oli vallal plaanis nii või teisiti uuega asendada, aga tulv kahjustas ka kaldakindlustusi ja muud.
Kokkukukkunud sild oli vallal plaanis nii või teisiti uuega asendada, aga tulv kahjustas ka kaldakindlustusi ja muud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Suur veevool lõhkus Tarvastu paisjärves kakskümmend meetrit pika silla ja lammutas kivikärestiku.


Puhkeala osana rajati kevadel Mustla külje all Tarvastu jõele paisjärv ning ehitati sild. Novembri lõpu ja detsembri alguse sadu rabistas kõige tugevamalt just Viljandimaal ning see kergitas ka jõe taset.



Neljapäeva õhtuks oli sild keskelt pooleks, tugev veevool oli hauganud osa kallast ning lammutanud sillaaluse paisu ja kivikärestiku.



Puhkeala eest hoolitseva mittetulundusühingu Tarvastu Spordi ja Vaba Aja Klubi juhatuse esimees Tarmo Arak ütles, et õnnetus jäänuks olemata, kui ootamatult poleks avatud ülesvoolu asuvat Pikru paisu.



«Märkasin neljapäeva hommikul, et järves veetase tõuseb, ning läksin ülesvoolu uurima,» rääkis ta. «Pikru pais oli avatud ning milline veehulk sealt alla paiskus!»



,

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles