Poisid noppisid kolm kulda

, Tuleviku maadlusklubi president
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sten Orav (punases) oli Põlvas võidukas alla 42 kg kaalukategoorias.
Sten Orav (punases) oli Põlvas võidukas alla 42 kg kaalukategoorias. Foto: Elmo Riig / Sakala

Laupäeval peeti Põlvas Eesti õpilaste vabamaadluse meistrivõistlusi ja Viljandi spordikool sai juurde kolm tiitliomanikku.


Kuldmedali pälvisid Sten Orav 10 osalejaga alla 42 kg, Keit Kuldsaar üheksa konkurendiga alla 47 kg ja Raul Kaljula alla 59 kg kaalukategoorias, milles tegi kaasa 15 õpilast.



Viljandi spordikooli treener Rain Aleksandrov jäi oma hoolealuste esinemisega väga rahule.


«Kõik, kellelt meistritiitlit ootasime, täitsid oma ülesande ja endast andsid parima ka teised,» lausus ta. «Medalita jäi seekord vaid kaks poissi.»



Tiitlivõistluste suurima osalejate arvuga kehakaalus alla 59 kg võidutsenud Raul Kaljula kaitses oma mullust esikohta.



Avaringis seljatas ta märjamaalase Karl Robert Ruubeli ja siis alistas 13:0 järvamaalase Hans Christian Ilvese. Poolfinaalis seljatas ta tallinlase Vladislav Tomingase ning finaalis võitis 4:1 Põlva võistlejat Kevin Reinu.



Alla 42 kg kaaluvate poiste finaalkohtumises astusid matile Viljandimaa poisid Sten Orav ja Kuldar Asu ning tulemusega 11:1 jäi peale Sten Orav. Poolfinaalis oli ta seljatanud järvamaalase Georg Vislapu ning eelringides teeninud kindla punktivõidu tartlaselt Ats Mitilt ja valgalaselt Ott Saarelt.



Kirivere poiss Kuldar Asu pääses loosi abiga esimesest ringist edasi maadluseta ning jõudis finaali põltsamaalase Sander Saare ja märjamaalase Hans Veskimäe seljatamise järel. Teine koht tähendas talle esimest Eesti meistrivõistluste medalit. Sten Orav vahetas mulluse pronksi kulla vastu.



Eelmisel aastal saadud pronksi kõrvale kuldmedali koju toonud Keit Kuldsaar seljatas kehakaalus alla 47 kg kaks vastast: põlvalase Kristjan Kindsiveeru ja järvamaalase Denis Kusnetsovi. Esikohakohtumine vändralase Mario Mägisaluga lõppes tema 10:4 võiduga.



Peale eespool nimetatute pälvis Viljandi spordikooli õpilastest medali veel Ringo Saar.



13 osalejaga kehakaalus alla 53 kg pidi ta teises ringis tunnistama hilisema teise koha omaniku, Kadrina poisi Kevin Baumanni paremust. Pronksmedali kindlustas ta endale võistkonnakaaslase Martin Ülesoo seljatamisega.



Võistkondlikus arvestuses oli Viljandi spordikool 32 punktiga parim, edestades võrdselt 25 punkti kogunud Põlva Lapitit ja Põltsamaa spordikooli.



Eesti õpilaste vabamaadluse meistrivõistlustel osales 21 klubi ja spordikooli, võistlejaid oli kokku 89.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles