Kampaania õhutas valla- ja linnarahvast liikuma

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Internet

Viljandi maakonna tervisenõukogu koosolekul tehti teatavaks tänavuse aasta  kampaania «Valla- ja linnarahvas liikuma!» parimad ning loositi osalenute vahel välja 34 spordipoe kinkekaarti väärtusega 300 krooni.


1. märtsist 30. septembrini kestnud kampaaniast võttis osa kümme omavalitsust, mille elanike arv kokku moodustab maakonna elanike arvust umbes 80 protsenti.

Väikestest omavalitsustest võitis neljandat aastat järjest Mõisaküla linn, kus terviseüritustel kaasateinute arv moodustas 19,3 protsenti elanike üldarvust, ja suurtest omavalitsustest Karksi vald, kus oli üritustel osalenuid 15,8 protsenti elanikest. Mõlemad saavad preemiaks 8000 krooni tervisespordi arendamiseks.

Rohkem kui 3000 elanikuga omavalitsustest järgnesid Karksile Viiratsi ja Suure-Jaani vald. Veel osalesid kampaanias Pärsti vald ja Viljandi linn. Vähem kui 3000 elanikuga omavalitsustest oli Mõisaküla järel teine Paistu vald. Väiksemaks jäi osalejate arv Saarepeedi ja Abja vallas ning Võhma linnas.

Iga osalev omavalitsus korraldas perioodi jooksul kaks tervisespordiüritust kõigile kampaaniaga liitunud valdade elanikele. Teoks said jalgaratta- ja jalgsimatkad, perespordipäevad, jooksu- ja kepikõnniüritused. Üks üritus toimus seejuures südamenädala raames ning selleks võis olla ka retk matkarajal, mis oli avatud terve nädala, et anda osalejatele võimalus oma aega paremini planeerida.

Tervisespordipäeval kanti soovijate osalejakaardile üritusel osalemist kinnitav tempel. Täidetud kaardid saadeti auhindade loosimiseks Viljandimaa tervisetoale.

Kampaania üritustel osalenute vahel läks loosi teel jagamisele 34 PopSpordi kaupluse 300-kroonist kinkekaarti. Nendest 16 loositi kahe tublima omavalitsuse ja ülejäänud 18 kõigi kampaanias osalenute vahel.

Loosiauhindade võitjad on Mõisaküla linnast Valerija Boneva, Lea Möldre, Gerel Ilumäe, Jana Šegeda, Rita Preimann, Luise Meier, Maarika Siigur ja Lauri Kreevs, Karksi vallast Laine Tamm, Marika Paavel, Rando Tselitšev, Mart Kurg, Alvar Vainura, Rein Saar, Greete Küper ja Ene Teng, Abja vallast Ilme Loit, Paistu vallast Sten Kuld, Vahur Ruut, Kristjan Nõmm ja Leelo Raud, Suure-Jaani vallast Elis Rahulaan, Arvi Hindriks, Jane Lohu ja Janek Viies, Viiratsi vallast Celestina Sangernebo, Kendra Ehala, Merilin Vesingi, Ülle Aotäht, Ludmilla Tamm, Kristo Maisa, Sigrid Kigaste ja Taavi Oper ning Viljandi linnast Madis Rannu.

Auhinna saab kätte kas omavalitsusest või Viljandimaa tervisetoast (Vabaduse plats 2, ruum 105). Enne kinkekaardile järeleminekut on aga soovitav küsida täpsemat infot tervisetoa telefonil 433 0512 või e-postiga tervisetuba@viljandimaa.ee.

Terviseedenduse spetsialist Elo Paap ütles, et keerukas majanduslik olukord andis mingil määral tunda ka selle kampaania puhul. «Kui eelmistel aastatel on tihti buss tellitud ja naabervalda või koguni teise Viljandimaa otsa tervisesporti tegema sõidetud ning eelmisel aastal oli veel üsna palju neid, kes oma autoga kaugemalt kohale sõitsid, siis nüüd osaleti valdavalt oma linna või valla ettevõtmistes,» rääkis ta.

Kampaaniat «Valla- ja linnarahvas liikuma!» korraldati tänavu neljandat korda. Selle eesmärk on õhutada Viljandimaa elanikke liikuma ning teadvustada, et tervislik ei ole ainult sportimine ja tulemuste võrdlemine, vaid ka lihtsalt regulaarne ja süsteemne liikumine. Kampaania auhindu rahastatakse südame- ja veresoonkonnahaiguste ennetamise riikliku strateegia Viljandi maakonna tegevuste eelarvest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles