Mulgi muster läheb veel kord olümpiale

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti olümpiadelegatsioon kannab oma esindusrõivastel Tarvastu mustri miljonite silmapaaride ette.
Eesti olümpiadelegatsioon kannab oma esindusrõivastel Tarvastu mustri miljonite silmapaaride ette. Foto: Toomas Huik

Rõivaid, millega Eesti delegatsioon järgmisel aastal Kanadas Vancouveris taliolümpiamängude avamisel staadionile kõnnib, ehib Tarvastu tanukirja mustrist inspireeritud lumesadu.


Montoni disainer Kaire Kivari võttis Eesti olümplaste esindusrõivaid kaunistades Mulgi mustri aluseks juba kolmandat korda. 2006. aasta Torino mängude rõivastel olid Paistu naiste vöökirjad ja 2008. aastal kasutati Pekingi vormis Tarvastu vöökirja.



Seekordsetel esindusrõivastel on muster korrapäratus kompositsioonis, mis annab edasi talve ja lumesadu. Rahvuslipu värvid mõjuvad selle juures eestimaiselt kargelt.



Kui Pekingi vormi puhul kanti Tarvastu vöökiri arvutisse ja kavandati selle põhjal digitaalselt uus pinnamuster, siis Vancouveri rõivaste lahendus sündis veidi lihtsamal meetodil.



«Lammutamise asemel tekitasin nüüd lumehelvest meenutavast tanukirja motiivist kaootilise, lumesadu imiteeriva mustri,» selgitas Kivari. «Kui on hea algmotiiv ja idee, sünnib lahendus päris kiiresti!»


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles