Mõisaküla kirikut ehib taas torn

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud suvel tehtud pildil on pühakoda veel tiputa, teisipäeval tõsteti sellele torn koos ajaloolise ristiga.
Möödunud suvel tehtud pildil on pühakoda veel tiputa, teisipäeval tõsteti sellele torn koos ajaloolise ristiga. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Veerandsajandi eest maha põlenud Mõisaküla kiriku taastamine on lõpule jõudmas ― teisipäeval tõstsid ehitusmehed paika kirikutorni, mida ehib ehib pühakoja valmimisajast pärit raudrist.



Mõisaküla koguduse juhatuse esimees Kunnar Keres on varem «Sakalale» selgitanud, et 2,5 meetri kõrgune rist, mis torni otsa pannakse, pärineb 1934. aastast, mil Alar Kotli projekti järgi ehitatud ainulaadne puukirik valmis.

«Kui pühakoda 1983. aastal maani maha põles, kukkus rist torni otsast maha,» jutustas Kunnar Keres. «Viisime selle metallitööstusesse ja seal leiti, et puhastades ja värvides saab risti algsel kujul taastada.»

Veidi üle miljoni krooni maksma läinud kiriku taastamise suurim rahastaja oli põllumajanduse registrite ja informatsiooni ameti külade uuendamise ja arendamise meetmest tulnud 930 000 krooni, omaosaluse kümme protsenti tasus kogudus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles