Alaealine laps läks vanemate vastu kohtusse

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolm aastat tagasi aasta pere tiitliga pärjatud seitsmelapseline Viljandi perekond on tülli pööranud oma teismelise tütrega, kes kaebas ema kohtusse.


Pere 16-aastane tütar on ema vastu kohtusse läinud, keeldub kodus elamast ning nõuab, et tema igakuine lastetoetus perelt ära võetaks, vahendab ERR Uudised ETV saadet «Pealtnägija».

Tütar peab kodus nõutavat korda liialt karmiks ning süüdistab isa tema ja teiste laste peksmises.

Pereema seevastu leiab, et tema ega isa pole lastekasvatamisel küsitavaid kasvatusmeetodeid kasutanud ning iga käsk või keeld on olnud põhjendatud.

Tütre sõnul astus ta näiteks 12. aprillil oma õe kaitseks välja, kui too oli koolist koju tulnud halbade hinnetega.

«Siis ema lihtsalt helistas isale ja ütles, et ma laamendan kodus nõudega, laamendan mööblit, ja ütles, et isa pidi mulle kallale tulema, ja siis tuligi kallale,» ütles tüdruk, kes pärast seda enam kodus ei ela.

Ema lükkas aga tütre väited ümber ning märkis, et tütar võis olla narkojoobes, kui asus kodus laamendama, mistõttu tuligi isa koju kutsuda.

«Tütrel olid silmapupillid tõesti suurenenud ja ainult, et meie viga oli, et me ei kutsunud tol õhtul kohe politseid või kiirabi, et oleks saanud asja ametlikult fikseerida,» ültes ema.

Ema leiab, et tütar peaks vabandama ning koju tagasi tulema, kuid keeldub ise kutsumast.

Vahepeal turvakodus elanud peretütar õpib praegu Olustvere teenindus- ja maamajanduskoolis toidutehnoloogiat ning elab kooli internaadis.

Perekonna lugu on saate tegijate hinnangul Eestis ennekuulmatu, kuna seni on lapsed kohtusse kaevanud oma hooletuid või joodikutest vanemaid, kuid siin on tegu pealtnäha tavaliste vanematega.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles