Trummarid lõid Guinnessi rekordi uppi

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi Koidu seltsimajas käib trummimaraton.Ühte rütmi mängitakse 30 ööd ja päeva järjest. Ühe rütmi katkematu esitamise maailmarekord on purustatud. Pildil Tanel Kadalipp ansamblist Nikns Sun ja Arno Tamm Paabelist.
Viljandi Koidu seltsimajas käib trummimaraton.Ühte rütmi mängitakse 30 ööd ja päeva järjest. Ühe rütmi katkematu esitamise maailmarekord on purustatud. Pildil Tanel Kadalipp ansamblist Nikns Sun ja Arno Tamm Paabelist. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandis Koidu seltsimajas on üle mängitud senine ühe rütmi katkematu esitamise maailmarekord, kuid trummarid kipuvad väsima ja kutsuvad appi värskeid jõude.


Mullu Inglismaal püstitatud rekord on 60 tundi, kuid Viljandis on teisipäeva õhtuks trummide taga oldud juba üle 220 tunni ning senikuulmatu ettevõtmine esitada üht rütmi kolmkümmend ööpäeva järjest jätkub.

Mängimas on käinud rohkem kui paarkümmend inimest, kelle hulgas on elukutselisi trummareid, teiste alade muusikuid ja muusikakooli õpilasi.

Üksteise toetamiseks mängitakse sageli kahel trummikomplektil korraga. Ansamblitest Paabel ja Nikns Sun tuntud Tanel Kadalipp oli eilseks trummi löönud juba viis päeva. Eriti tihedaks kujunes nädalavahetus.


«Mängisime kolm ööd kolme mehega. Magada sai paar tundi ja siis taas trummide taha,» kirjeldas Tanel Kadalipp. «Lõpuks ei saa enam aru, kas on päev või öö.»

Ühe rütmi katkematu mängimise mõju inimorganismile hakkab tema sõnul end eriti hästi tunda andma hommikutundidel. «Väsimusaste on siis selline, et kõik tundub väga naljakas,» rääkis Kadalipp.

Ürituse korraldajad kutsuvad seltsimajja trummide taha kõiki, kes on vähegi muusikaga kokku puutunud ja asja vastu huvi tunnevad.

«Andke ainult märku ja tulge siia, küll me teile biidi selgeks õpetame!» lubas Tanel Kadalipp. «Abi on tõepoolest väga teretulnud.»

Paabeli liige Arno Tamm möönis, et kui liitujaid ei ole, on natuke kahtlane, kas senine meeskond ikka suudab veel ligi kolm nädalat vastu pidada. «Guinnessi rekordi purustamine polnud eesmärk omaette,» selgitas Tamm. «Pigem soovisid trummarid endale tähelepanu tõmmata. Tegemist on ühe suurema ettevõtmise algusega. Järgmise aasta jooksul hakkab seltsimajas tegutsema Viljandi trummilabor, kes õpetab trummimängu.»

Koidu seltsimajas sündivat saab huviline vaadata veebikaamera otseülekande kaudu. Eile hommikuks oli kogunenud ligi 150 000 vaatamiskorda umbes kolmest tuhandest arvutist.

Viljandis toimuvat jälgitakse kogu maailmas. Kõige rohkem publikut on loomulikult Eestist, kuid trummareid on vaadatud ka näiteks Kanadast, Šveitsist ja Iirimaalt. Kaugemad maad, kus on Viljandi rekordürituse vastu huvi tuntud, on Hiina ja Araabia Ühend­emiraadid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles