Noored mälestasid olümpiasangarit

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõisaküla noormees Reivo Keng oli Arnold Luhaääre mälestusvõistlustel oma võistluskaalus kolmas ja absoluutarvestuses kuues.
Mõisaküla noormees Reivo Keng oli Arnold Luhaääre mälestusvõistlustel oma võistluskaalus kolmas ja absoluutarvestuses kuues. Foto: Erakogu

Laupäeval Mõisaküla spordihoones peetud noorte rahvusvahelistel tõstmisvõistlustel nihutati Eesti rekordeid ja kohalikud poisid said kolm auhinnakohta.


Mõisakülast pärit Arnold Luhaääre 18. mälestusvõistlustel selgitasid paremaid 1992. aastal ja hiljem sündinud sportlased. Kohalikele pakkusid konkurentsi nende eakaaslased Tartu-, Järva- ja Pärnumaalt ning Leedust Telšiaist.



Mõisakülas Enn Raieste juhendamisel klassikalise tõstespordiga tegelevatest noormeestest pälvis kehakaalus alla 40 kg võidu Cardo Tisler kogusummaga 46 kg. Lisaks sellele olid Raieste hoolealused kahes kaalukategoorias kolmandad: alla 69 kg kaaluvatest noormeestest oli kolmas Indrek Jürise tulemusega 170 kg ja kaalus alla 77 kg Reivo Keng tulemusega 182 kg.



Absoluutarvestuses läksid kaks paremat kohta Leetu. Võitis alla 69-kiloste kehakaalu kuuluv Irmantas Kacinskas, kes rebis 105 kg ja tõukas 123 kg. Mõisaküla poistest oli Reivo Keng kuues ja Indrek Jürise seitsmes.



Neidude arvestuses läksid väärtuslikumad auhinnad samuti leedulannadele. Neist parimaks osutus Erika Raskauskaite, kes rebis 52 ja tõukas 62 kg.



Võistluspäeval uuendati kolmel korral Eesti noorterekordit. Kehakaalus alla 35 kg kaasa teinud Järvamaa Albu valla noormehe Kalle Talu püstitatud uued tipptulemused on rebimises 36 kg ja kogusummas 79 kg.



Peakorraldaja Enn Raieste sõnul oli tänavu võistlejaid paras jagu.



«Väga suure osavõtjate arvu puhul muutub korraldamine juba keeruliseks,» nentis ta. «Paraku pole neil võistlustel peale Mõisaküla noorte rohkem viljandimaalasi kaasa teinud. Ei teagi, kas kunagi Hallistes tegutsenud klubi jätkab või mitte.»



Raieste jutu järgi pole seis kiita ka Mõisakülas, sest linn on väike ja noori on seal vähe. «Koolis õpib 54 last ja enamik neist on tüdrukud.»



Samas lubas Raieste, et seni, kuni spordihoones suudetakse tõstepõrand paika panna, peetakse seal ka Arnold Luhaääre mälestusvõistlusi. «See mees on seda väärt.»



Tõstepõranda liigutamine pole Raieste sõnul sugugi kerge ülesanne. «Ühest otsast võtan mina ja teisest Indrek Jürise, rohkem meil praegu selleks sobilikke poisse polegi,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles