Mõisate taastajad pälvisid kiidusõnu

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paremaid partnereid tunnustanud muinsuskaitseamet tõstis Viljandimaalt mitme teise objekti kõrval esile ka Heimtali mõisa ringtalli uue hoone rajamist.
Paremaid partnereid tunnustanud muinsuskaitseamet tõstis Viljandimaalt mitme teise objekti kõrval esile ka Heimtali mõisa ringtalli uue hoone rajamist. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Paremaid partnereid tunnustanud muinsuskaitseamet tõstis Viljandimaalt esile Heimtali mõisa ringtalli uue hoone rajamist, Õisu mõisa pargi ajaloolise õiendi koostamist ning Olustvere mõisa viinavabriku ja Viljandi mõisa aida restaureerimist.


Amet tunnustas paremaid partnereid kuues kategoorias.



Vallavanem Erich Palmi ja arhitekt Peep Jänest tõsteti esile hävimisohus kultuurimälestise, Heimtali mõisa ringtalli konserveerimise ning ajaloolisse keskkonda sobiva uue hoone kavandamise ja ehitamise eest.



Projektdokumentatsiooni kategoorias peeti tunnustust väärivaks maastikuarhitekt Nele Nuti tööd, Õisu mõisa pargi ajaloolise õiendi ja muinsuskaitse eritingimuste koostamist.


Kõrgel tasemel restaureerimistöö eest premeeriti osaühingut Silindia, kes taastas Olustvere mõisa viinavabriku ja Viljandi mõisa aida.



Leili Männik pälvis tunnustuse Olustvere mõisa viinavabriku ja Viljandi mõisa aida restaureerimisel tehtud eduka muinsuskaitse järelevalve eest

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles