Viljandis põles villa Doll

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Madis Luik

Laupäeval põles Viljandis südalinnas Jakobsoni tänav 8 Kaitseliidule kuuluv, tühjalt seisnud kahekorruseline villa Doll.


Viljandi päästekomando operatiivkorrapidaja Rainis Liiri sõnul oli päästjate sündmuspaigale jõudes hoone hoovipoolse teise korruse aknast näha leeke.

«Tegemist on kolmanda astme väljakutsega,» lausus Liir, kelle selgitusel tähendab see häiret kõigile maakonna päästeüksustele.

Millest tuli alguse sai, ei osanud kustutustöid juhtinud Liir veel öelda. «Kasutuseta seisnud majas elektrit polnud,» kinnitas ta. «Võib vaid oletada, et tuli sai alguse hoonesse loata sissetungijatest.»

Kaitseliidu Sakala malevale anti villa Doll kompensatsiooniks sõjaeelse staabihoone eest, milles asub praegu Viljandi muusikakool.

Kaitseliit on mitmel korral üritanud hoonele leida uut omanikku, ent seni tulutult.

1909/1910. aasta talvel valminud maja ehitas oma pojale praost August Westrén-Doll. Hoone planeerijaks on peetud mitut arhitekti, teiste seas ehituskunsti suurkuju Karl Burmanit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles