Säästvad renoveerijad jätkavad toimetamist toas

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kati Männik
Kati Männik Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Viljandi säästva renoveerimise infokeskusel on sügisel plaanis jätkata vanas vaimus, kavas on loengud, koolitused ja õpitoad.


Esimene loeng on 8. oktoobril, siis räägib restauraator Andrus Allikvee Bonifatiuse gildi saalis mööbli restaureerimisest. Huvilistel on hiljem võimalik osaleda restauraatori praktilisel kursusel.



Keskuse eestvedaja Kati Männiku jutu järgi jätkataksegi sügisel tubaste tegevustega. «Kui suvel sai väljas mitu korda keeduvärvi ja välitöid tehtud, siis nüüd oleme ruumis tagasi,» lausus ta.



20. oktoobril võetakse Viljandi linnaraamatukogu saalis jutuks majade bio- ja niiskuskahjustused. 22. oktoobril tutvustatakse Bonifatiuse gildis puiduimitatsioonitehnikat aaderdust.



«Jätkuvalt suur huvi on traditsioonilisi materjale ja keskkonnasõbralikku ehitust puudutava info vastu,» rääkis Männik. «On olnud palju telefonikõnesid ja nõu on küsitud ka meilitsi. Tuntakse huvi, kuhu panna materjali või kust leida üht-teist vajalikku.»



Infokeskuse kaudu otsitakse ka meistreid, kes aknaid ja uksi restaureeriksid  ning nõu annaksid.



Kati Männiku ütlemist mööda on tore tõdeda, et traditsiooniliste materjalide kasutamist on ka linnapildis järjest enam näha.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles