Maailma suurimad pastlad leidsid kodu aida katuse all

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärimusmuusika aida avalike suhete juht Rannar Raba proovib jalga pastlaid, mis on tema harjumuspärastest täpselt 100 numbrit suuremad.
Pärimusmuusika aida avalike suhete juht Rannar Raba proovib jalga pastlaid, mis on tema harjumuspärastest täpselt 100 numbrit suuremad. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Pühapäeval Tallinnas Ülemiste keskuses meistrite festivalil nahakunstnike Kaido ja Piret Iteri käe all lõppviimistluse saanud maailma suurimad pastlad leidsid endale kodu Viljandis pärimusmuusika aidas.



Kaubanduskeskus otsustas kinkida hiiglaslikud jalavarjud pärimusmuusika keskusele kui ühele Eesti kultuurielu tugisambale.



Kui leiduks keegi, kelle jalanumber oleks 144, passiksid need pastlad tema jalga nagu valatud. Pikkust on rekordpasteldel 118 ja laiust 49 sentimeetrit. Need valmis meisterdanud kunstnikud on tuntud kui Keila vallas tegutseva Nahakoja omanikud.



«Arvata võib, et need on maailma kõige suuremad pastlad,» arvas Kaido Iter hiljutise kätetöö kohta.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles