Emeriitprofessor ilmutas raamatu

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul Kuldkepp
Paul Kuldkepp Foto: Elmo Riig / Sakala

10. augustil sai kauaaegne Eesti maaülikooli õppejõud Paul Kuldkepp 75-aastaseks. Sel puhul ilmus trükist raamat «Tööle ja spordile pühendatud elu», mille autor on juubilar ise.


See on 224-leheküljeline kõvade kaantega köide, milles on hulk mustvalgeid ja värvifotosid.


Raamatu autor annab põgusa ülevaate kuulsate esivanemate Kuldkeppide sugupuust ning vestab ladusas stiilis huvitavalt oma saavutustest teaduse ja spordi vallas.



Paul Kuldkepile avaldasid teel teadusse ja tegev­sporti mõju isa mahalaskmine 1941. aasta augustis, mil ta oli alles kuueaastane, koolikaaslaste pilked ning kasuisa kulakuks tunnistamine ja vangistamine 1952. aastal. See kõik andis tahtejõulisele noormehele tõuke: pürgida visalt edasi. Ta tegeles kümnete spordialadega ning sai maadluses meister- ja aumeistersportlaseks, tuli nii vabariiklikel kui üleliidulistel võistlustel võitjaks, aga kaitses ka agrokeemia alal teaduskraadi.



Neljakümne aasta kestel andis Paul Kuldkepp maaülikoolis 4000 üliõpilasele agronoomiaõpetust ning temalt on ilmunud veerand tuhat teaduslikku ja populaarteaduslikku artiklit.



Teose «Tööle ja spordile pühendatud elu» on koostanud Aimur Joandi ja toimetanud Anneli Sihvart, bibliograafia on kokku seadnud Kersti Taal ning kaane kujundas isale kingituseks poeg Paavo Kuldkepp, kes õpib Tartu kunstikoolis fotograafiat.



Raamatu trükikulud kandis maaülikool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles