Lätlanna on rajanud ühe Eesti kaunima kodu

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vizma Kuuse sõnul on okaspuud laisa inimese taimed, sest ei vaja eriti pügamist ja on aasta ringi kaunid.
Vizma Kuuse sõnul on okaspuud laisa inimese taimed, sest ei vaja eriti pügamist ja on aasta ringi kaunid. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Vizma Kuusk tutvustab meeleldi oma ilusat aeda, mille keskel kõrge lipuvarda küljes lehvib sinimustvalge vimpel.


Tema ja ta mehe Avo Kuuse Mõisakülas asuv kodu on üks nendest, mille maakondlik komisjon võistluse «Kaunis Eesti kodu 2009» võitjaks tunnistas ning Eesti Vabariigi presidendile tunnustamiseks esitas.



62-aastane lahke ja rõõmus Vizma Kuusk on pärit Lätist. Linnulennult jääb tema lapsepõlvekodu praegusest elupaigast kolme kilomeetri kaugusele.



«Kui täiskasvanuks sain ja töökohta otsima hakkasin, olid meie kolhoosis palgad väikesed. Nii tulin Eestisse Mõisaküla ekskavaatoritehasesse. Töötasin seal mitmes ametis: olin freesija, katlakütja ja maaler. Kümme aastat tagasi jäin pensionile,» räägib naine.



Sellessamas tehases tutvus ta seal treialipraktikal olnud Mõisaküla poisi Avoga. Noored jäid kokku ja asusid pesa punuma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles