Mõisaküla kraanidest voolab puhas vesi

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõisaküla linnapea Ervin Tamberg rõõmustab selle üle, et renoveeritud pumplast saab puhast vett.
Mõisaküla linnapea Ervin Tamberg rõõmustab selle üle, et renoveeritud pumplast saab puhast vett. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Mõisaküla elanikud võivad sellest suvest rõõmustada puhta joogivee üle, sest pumplasse paigaldatud filtrid eemaldavad veest liigse raua.


Linnapea Ervin Tamberg rääkis, et pumpla renoveerimise käigus ehitati süsteem ringi, paigaldati rauaeraldusfiltrid ja veele lisatakse natuke kloori.



Varem oli rauda vees üle kahe korra lubatust rohkem. Et muud näitajad olid normis, polnud vesi inimeste tervisele ohtlik ja selle kasutamiseks oli tervisekaitse andnud eriloa.



Ervin Tambergi sõnutsi oli vee küsimus pikalt päevakorral. Viimaks saadi projektile heakskiit ja keskkonnainvesteeringute keskuselt 755 000 krooni.



Linnapea ütles, et linn üritab tulevikus keskkonnainvesteeringute keskuselt raha juurde saada, et ellu viia vee ja kanalisatsiooni arengukava. Siis saaksid linna veevärgiga ühineda kõik majapidamised. Praegu peab enamik Mõisaküla kodanikke leppima oma kaevu ja reoveekogumiskastiga ning ühises veevärgis on vaid 35 protsenti majapidamistest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles