Aida kohvik jäi folgifestivali ajal suletuks

, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirsimäe kohvik ei avanud oma uksi ajal, mil see oleks kasu toonud nii ettevõtjatele kui festivali mainele.
Kirsimäe kohvik ei avanud oma uksi ajal, mil see oleks kasu toonud nii ettevõtjatele kui festivali mainele. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pärimusmuusika aida juhtide ja samas hoones Kirsimäe kohvikut pidavate ettevõtjate vahel hõõguv tüli lahvatas taas konfliktis, millesse tuli sekkuda nii kohtutäituril kui politseil.


Läinud nädala neljapäeval, mis oli pärimusmuusika festivali esimene päev, tahtsid osaühingu Moonirull asutajad Janis ja Annika Jaansoo kohviku ruumidesse minna, kuid nende tee tõkestas turvamees.



«Turvamees täitis oma ülesandeid korrektselt,» lausus pärimusmuusika keskuse avalike suhete juht Rannar Raba.



Festivaliaegsest tööst ja turvakaalutlustest lähtudes olid korraldajad otsustanud, et teisele korrusele kõrvalisi inimesi ei lubata, sest seal hoiti festivali kassat. Arusaamatust tuli lahendama ka pärimusmuusika keskuse juht Ando Kiviberg.



«Palusime tal täita kohtumäärust ja kehtivat lepingut ning lasta kohviku töötajad ja kliendid kohviku pinnale,» rääkis Annika Jaansoo.



Et Kiviberg sellest keeldus, kutsusid Jaansood oma õiguste tagamiseks kohale kohtutäituri ja politsei. Pärast läbirääkimisi pääsesid Jaansood kohviku ruumidesse, kuid kliente nad seal teenindada ei saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles