Folgi ajaks viin Viljandimaa kaupluste lettidelt ei kao

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotomeenutus paari aasta tagusest folgipeost. Festivali ajal muutub Viljandis Lossi tänaval asuv viinapood väga käidavaks kohaks.
Fotomeenutus paari aasta tagusest folgipeost. Festivali ajal muutub Viljandis Lossi tänaval asuv viinapood väga käidavaks kohaks. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Viljandi maavanem ei toetanud pärimusmuusika festivali korraldajate mõtet keelata selle nädala lõpul kogu maakonnas kange alkoholi müük ning maavanemat toetas ka politsei.


Viljandi pärimusmuusika festivali korraldajad pöördusid eelmisel nädalal maavanema poole palvega keelata festivali ajaks ehk neljapäevast pühapäevani maakonnas kange alkoholi müük.

«Eelmise aasta meediakajastusest jäi meile mulje, et kange alkoholi kasutajaid on festivali ajaks linna juurde tulnud,» selgitas pärimusmuusika keskuse pressiesindaja Rannar Raba. «Need on Viljandi noored mehed, kes festivali kontsertide vastu  huvi ei tunne, aga purjuspäi rahvarohketesse kohtadesse tähelepanu püüdma kipuvad..»

Viljandi maavanema ülesandeid täitev Tõnis Korts pöördus saadud taotlusega kõigi maakonna omavalitsuste ja politsei poole, et teada saada nende arvamust.

«Politsei kinnitas, et distsipliin on festivalil olnud hea ning rikkumiste hulk on aastatega pigem vähenenud,» vahendas Korts politsei vastust. «Politsei seda piirangut ei toetanud.»

Maakonna 15 omavalitsusest võttis kõnealusel teemal seisukoha kümme ning kõik olid keelu vastu. «Maavanem oli selles küsimuses lõpuks vaid vormistav üksus,» lisas Korts.

Rannar Raba sõnul uskusid festivali korraldajad, et alkoholi müügi piiramise järel oleks lihtsam korda tagada, kuid maavanema otsuse vastu nad ei protesti. «Meile oli tähtis just politseinike hinnang ja nemad leidsid, et olukord on mõistlik,» sõnas Raba.

Pärimusmuusika festival algab neljapäeva lõuna ajal ning kestab pühapäeva hilisööni. Peo ajal kehtib Viljandimaal sama piirang nagu mujalgi Eestis ehk alkoholi saab poest kella 10-st 22-ni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles