Loojad ja tegijad panevad pead kokku

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Leinbocki skulptuur, mille juures kultuuriakadeemia direktor Anzori Barkalaja seisab, on üks näide loomeinimeste ja tööstuse koostööst: idee autor on kunstnik, kuid teostaja Viljandi Metall.
Peeter Leinbocki skulptuur, mille juures kultuuriakadeemia direktor Anzori Barkalaja seisab, on üks näide loomeinimeste ja tööstuse koostööst: idee autor on kunstnik, kuid teostaja Viljandi Metall. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kultuuriakadeemia eestvõttel tahavad ettevõtted, omavalitsused, koolid ja muud organisatsioonid juurutada Viljandimaal teadmistepõhist majandust, mis peaks tulevikus tooma juurde hästi tasustatavaid töökohti.


Kava kohaselt põhineb maakonnas moodustatav kompetentsikeskus eeskätt vaimupagasil, mis siin kandis juba olemas või mida saaks edasi arendada. Ideega tuli välja Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia, kellega on ühinenud ettevõtjad, Viljandi ühendatud kutsekeskkool, Ugala teater ja teised asjast huvitatud.


«Inkubaatori mõte on viia ettevõtlus kokku kõrg- ja kutseharidusega,» selgitas kultuuriakadeemia direktor Anzori Barkalaja. «Seal ei käi õpetamine ainult teoreetiliselt, vaid ka reaalsete ülesannete kaudu nagu nõukaajal õppe-tootmiskombinaatides.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles