Kalalaat ja tuletoomine tekitasid ootamatult suurt huvi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liisi Seil

Teisipäeval Jõesuu puhkealal välja kuulutatud kala- ja käsitöölaat ning laulupeotule üleandmine tõid kohale nii suure rahvahulga, et see üllatas nii korraldajaid kui uudistajaid endid.


Sellest, et üritusel on väga palju osalejaid, võis aimu saada juba enne Jõesuu puhkealale jõudmist. Jõesuu silla juures ääristas Viljandi-Tartu maanteed mõlemas suunas mitmesajameetrine autorivi.

Inimesi jätkus puhkealalelaadakaupa uudistama, sillale viikingilaeva saabumist ootama ning infomajja ja vaatetorni, kuhu teisipäeval pääses õnneks kuiva jalaga.

Korraldajate hinnangul võis õhtu jooksul puhkealalt läbi käia mitu tuhat inimest.

«See oli meile kõigile suur üllatus: keegi ei ootanud nii palju huvilisi,» tunnistas Võrtsjärve Sihtasutuse juhataja Jaanika Kaljuvee. Tema hinnangul jäid kalurid suure rahvahulgaga hätta. Enamikul lõppes kaup üsna ruttu ning pärast esimest tundi jätkus kalu veel vaid üksikutele õnnelikele.

«Mõni oli end korralikult varustanud, nagu kalepurjeka mehed. Teised polnud aga julgenud nii suurt huvi loota,» rääkis Kaljuvee. Ta lisas, et laadale eelnesid ka ebasoodsad ja tuulised ilmad, mis ei lasknud kalureid järvele. «Neil polnud lihtsalt piisavalt kala, mida müüa,» selgitas korraldaja.

Ta nentis, et üritus seadis järgmise aasta kalalaadale suured nõudmised: «Peame mõtlema, kuidas teha nii, et inimeste huvi oleks laada vastu sama suur ning meil oleks neile ka piisavalt kaupa pakkuda,» rääkis sihtasutuse juhataja.

Kalanappusest hoolimata sujus üritus tema hinnangul aga hästi. Laulupeotuld kandev viikingilaev sõitis koos lootsikuga Suure Emajõe kääru tagant välja kokkulepitud ajal, kell 19. Rahvas tervitas ülesvoolu sõudvat meeskonda aplausiga ning pärast randumist läideti laternast tõrvik, mis jäi rahvapidu valgustama.

Täna hommikul alustas viikingilaev Turm koos kalepurjekaga Paula teekonda üle Võrtsjärve, et kella 17 paiku anda Soontagal Greete motelli laulupeotuli Tartumaalt Valgamaale üle anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles