Linn silub Arkaadia aias oma möödapanekuid

Hans Väre
, reportere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prooviks on paarile purskkaevutorule
otsa pandud pihusti, mis peaks haleda veejoa aktraktiivsemaks muutma.
Prooviks on paarile purskkaevutorule otsa pandud pihusti, mis peaks haleda veejoa aktraktiivsemaks muutma. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi linnavalitsus peab spetsialistidega aru, mida Arkaadia aia palju kriitikat pälvinud purskkaevudega ette võtta.


Linnamajandusameti juhataja Priit Vihuri sõnul on paarile purskkaevu­torule prooviks ette pandud pihustid, mis peaksid veejoa kenamaks muutma.



Basseinitehnikat tundvate spetsialistide soovitatud pihustid teevad paremini nähtavaks ka värvilise valguse, mida lihtsalt torust tulevate sortsude puhul on isegi pimedas üsna raske märgata.



Kas ja millised pihustid purskkaevudele lõpuks jäävad, pole siiski veel otsustatud. Lahtine on ka see, mil määral muudetakse purskamise sagedust ja kas betoonkraavi põhjas hakkab voolama vesi.



Juba on Arkaadia aias aga ümber tehtud haljastust ja asendatud igal aastal uuendamist nõudvad päevalilled enelapõõsastega. See peaks aia kaunimaks muutma ning selle ülalpidamine hakkab vähem maksma.



Arhitekt Veronika Valgu loodud projektil ja kevadel valminud 8,5 miljonit krooni maksma läinud promenaadil on teisigi erinevusi, neist mõni üsna silmatorkav, mõni jällegi funktsionaalne.



«Sakala» uuris, milliseid muudatusi tehti ja miks need tarvilikud olid.



Loe lähemalt neljapäevasest «Sakalast»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles