Pisikesed lennukid jõudsid Aadria mere äärest koju

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast Viljandi lennuväljal tehtud puhkepausi ja kehakinnitamist löödi kahele lennukile hääled sisse, et lennata edasi Tallinna.
Pärast Viljandi lennuväljal tehtud puhkepausi ja kehakinnitamist löödi kahele lennukile hääled sisse, et lennata edasi Tallinna. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile hommikul maandus Viljandi lennuväljal kolm väikelennukit, pardal lõbus kamp eestlasi, kes saabusid meeleolukalt reisilt Horvaatiast Krki nime kandvalt väikesaarelt.


Reis algas 21. mail, mil kolm ülikerglennukit, neist üks Cessna 172 ja kaks Ikarus C42-t, viisid meeskonna koosseisus Enn Noorkõiv, Aivo Kont, Priit Palumaa, Enriko Sala, Arvo Sild, Heinar Kalam ja Villem Alango Aadria mere poole.



Viljandi lennuklubi juhataja Heinar Kalami sõnul pole nii pikki lende Eestist väikelennukitega varem ette võetudki. Kokku tegi see kolmkümmend lennutundi ja läbitud sai neli tuhat kilomeetrit.



«Lendasime kordamööda, igaüks keskmiselt kaks ja pool tundi ning päevas umbes üheksa tundi,» arvutas Heinar Kalam.



Loe lähemalt reedesest «Sakalast»


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles