Pühade ajal tuleb linnuvaatlus

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldnokk
Kuldnokk Foto: Maarja Möldre

Eesti ornitoloogiaühing kutsub lihavõttepühade ajal 11. ja 12. aprillil kõiki inimesi loodusesse linde vaatlema.


«Ürituse eesmärk ei ole tõsiteaduslik ning linnuvaatluspäevadel kaasalöömine eeldab õige vähe: tuleb lihtsalt nende kahe päeva jooksul leida aega linde vaadelda, olgu siis tunnisel jalutuskäigul või kogu nädalavahetuse vältaval linnuretkel,» selgitas ühingu andmehalduse spetsialist Andrus Kuus.

Vaatlejal tuleks kirja panna kõik linnuliigid, keda ta kohtab või kuuleb vahemikus laupäeva päikesetõusust pühapäeva päikeseloojanguni. Samuti soovitab ornitoloogiaühing kas või hinnanguliselt üles kirjutada, mitut lindu vaatleja igast liigist sel ajavahemikul kuulis või nägi.

«Palume ka juurde märkida, millises piirkonnas oma tähelepanekuid tegite ning millised olid huvitavamad vaatlused või kohtumised lindudega,» lausus Kuus.

Tema sõnul on igakevadisest ettevõtmisest tavaliselt osa võtnud kindel seltskond linnuvaatlejaid, kuid igal aastal lööb kaasa ka juhuslikke huvilisi, kes on lindude jälgimiseks endale aega varunud.

Kokkuvõtted oma vaatlustest palub ornitoloogiaühing saata oma kontorisse 1. maiks kas kirja teel aadressil postkast 227, 50001 Tartu, «Linnuvaatlus» või e-posti teel aadressil andrus.kuus@eoy.ee. Linnuvaatluse materjalid on kättesaadaval ka EOÜ kodulehel www.eoy.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles