Festivalide plats saab uue mullaga ravi

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töömehed ajasid eile lossimägede suurimal platsil mulda laiali ning peatselt külvatakse sinna muru. Seejärel võib loota, et neli suve tagasi rängalt kannatada saanud väljakul hakkab taas rohi haljendama.
Töömehed ajasid eile lossimägede suurimal platsil mulda laiali ning peatselt külvatakse sinna muru. Seejärel võib loota, et neli suve tagasi rängalt kannatada saanud väljakul hakkab taas rohi haljendama. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täispikkuses artikkel ilmus
5. oktoobri «Sakala» paberväljaandes


Suurte festivalide ajal mitu suve järjest kannatada saanud Teise Kirsimäe plats Viljandi lossimägedes saab enne talve uue mullakatte ning sinna külvatakse ka muruseemet.

Viljandi kahel suurel festivalil kõige enam publikut mahutav Kirsimäe muruväljak muutus mudaplatsiks 2009. aasta folgifestivali ajal.

«Tookord tuli paduvihm vahetult enne seda, kui rahvamass sinna peale läks, ning kogu muru keerati pahupidi,» meenutas Viljandi linnavalitsuse keskkonnaspetsialist Inga Nõmmik.

Järgmiste aastate jooksul üritas linnavalitsus platsi küll taas roheliseks saada, kuid pelgalt muruseemne külvamine tulemusi ei andnud. Veel tänavugi oli osa platsist mullane või porine, sest rohi seal ei tärganud.

Platsi mullaga katmine ning sinna muruseemne külvamine on üks osa lossimägede uuendamisest, mis algas juba eelmisel aastal. Peatselt hakatakse Kirsimäe nõlvadele istutama puid ja põõsaid, kokku tuleb neid sinna 244.

Nõmmiku selgitust mööda on kavas istutada kirsse, kastaneid, pärni, remmelgaid ja kibuvitsu. 15 kirssi pannakse kasvama Esimese Kirsimäe nõlvale, et õigustada selle koha nime.

Kui ilm külmaks läheb ning maa külmub, tulevad Viljandisse taas osaühingu Degusteeri ja Presenteeri töömehed, kes juba eelmisel talvel langetasid lossimägedes puid ja puhastasid seda võsast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles