Esmaspäeval on maamaksu tasumise tärmin

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha.
Raha. Foto: Toomas Huik

Maksu- ja tolliamet tuletab meelde, et esmaspäeval, 1. oktoobril on maamaksu teise osa tasumise tähtaeg.


Esimene maamaksu tasumise tähtaeg oli tänavu 2. aprillil ning toona oli maamaksu tasumise nõue 432 453 isikul kogusummas 31,8 miljonit eurot. 1. oktoobril tuleb teine osamakse tasuda 92 225 isikul summas 24,7 miljonit eurot. Eelmise aastaga võrreldes on maamaksu nõuete summa üle 5 miljoni euro suurem.

Kui isiku aastane maamaksu summa ületas 64 eurot, siis jagati maksu tasumine kaheks osamakseks. See tähendab, et üle 64-eurose summa puhul pidi maksumaksja 2. aprilliks tasuma vähemalt pool summast, kuid mitte vähem kui 64 eurot. Ülejäänud osa maamaksust on vaja ära maksta 1. oktoobriks. Maksu- ja tolliamet saatis sel nädalal meeldetuletusega e-kirja 25 444 isikule, kellel polnud ettemaksukontol piisavalt raha.

Amet tuletab meelde, et e-maksuameti/e-tolli keskkonnas saab teha makseid otse, st et maksumaksja ei pea oma kohustuste täitmiseks eraldi internetipanka sisenema, vaid saab seda teha otse e-maksuametis/e-tollis. Link «Alusta maksmist» asub lehel «Nõuded ja kohustused».
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles